Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Auteur Kristien Hemmerechts in Heerlen

Bekend van Kleine Zielen en De dood heeft mij een aanzoek gedaan

Op woensdag 17 maart geeft Kristien Hemmerechts een literaire lezing in SCHUNCK*. De Belgische schrijfster is onder meer bekend van haar bekroonde roman Een zuil van zout, Ann, Kleine zielen en haar onlangs verschenen boek De dood heeft mij een aanzoek gedaan - Over dood, leven en liefde. Ze zal om 20.00 uur in de hal van SCHUNCK* voordragen uit en vertellen over haar werk.

Schrijfster Kristien Hemmerechts (1955) publiceerde sinds haar debuut Een zuil van zout in 1987 meer dan twintig romans, verhalenbundels en essays. Ze ontving onder meer de Frans Kellendonkprijs voor haar gehele oeuvre. Het biografische essay Taal zonder mij (1998), geschreven naar aanleiding van het overlijden van haar man Herman de Coninck, werd door pers en lezers vol lof ontvangen. In 2009 werd haar roman Kleine zielen uitgebracht en onlangs verscheen haar nieuwe boek 'De dood heeft mij een aanzoek gedaan - Over dood, leven en liefde'.

Kristien Hemmerechts werd in 1955 geboren in Brussel. Tot haar twintigste woonde ze in Strombeek-Bever. Ze studeerde van Germaanse filologie in Brussel en Leuven en behaalde in 1986 haar doctoraat met een studie over het leven en werk van de schrijfster Jean Rhys. In 1882 is ze al begonnen met schrijven. Haar eerste verhalen publiceerde ze in het Engels. Kristien Hemmerechts debuteerde als romanschrijfster in 1987 met de roman 'Een zuil van zout'. In manuscriptvorm was dit boek reeds bekroond. Ze werd direct - overwegend positief - besproken door gerenommeerde recensenten als Diny Schouten en Jaap Goedegebuure. Men prees haar sobere, trefzekere stijl en frisse thematiek.

Kristien Hemmerechts voelt zich verwant met Angelsaksische auteurs als Katherine Mansfield, Elizabeth Bowen en Virginia Woolf. Zij wordt, naast Monika van Paemel, gezien als de belangrijkste vrouwelijke auteur van Vlaanderen.

In eerdere berichtgeving over de Boekenweek is aangegeven dat Connie Palmen op 17 maart te gast zou zijn in SCHUNCK*. Zij heeft wegens ernstige ziekte van haar echtgenoot al haar afspraken voor de komende periode afgezegd. De boekbespreking over 'De Vriendschap' van Connie Palmen op maandag 15 maart gaat wel zoals aangekondigd door.

Kaarten voor de lezing van Kristien Hemmerechts zijn verkrijgbaar in SCHUNCK* of te reserveren via www.schunck.nl.

SCHUNCK*
Bongerd 18, Heerlen
T 045-5772200

//////

Deel: ' Auteur Kristien Hemmerechts in Heerlen '


Lees ook