Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-09-2001

Politieberichten districten Utrecht Stad, 09.15 uur
Auto gestolen onder bedreiging van vuurwapen

UTRECHT Dinsdagavond omstreeks kwart voor elf werd de politie gezonden naar het 24 oktoberplein waar een man stond die van zijn auto was bestolen.

De man, 32 jaar uit Nieuwegein, reed over de Bizetlaan en stopte voor een fietser. Op dat moment werd hij onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen zijn auto af te geven. De daders, drie mannen, zijn vertrokken richting de A2.

De politie heeft in de omgeving gezocht naar de auto, maar trof niets aan. Het voertuig staat inmiddels gesignaleerd. De politie onderzoekt deze ernstige beroving.

Agent bedreigd en geslagen

UTRECHT Dinsdagmiddag rond kwart voor vier werd een agent op de Amsterdamsestraatweg bedreigd en geslagen. De agent was aan het controleren op snelheid. Hij flitste ook een 56-jarige man uit Utrecht. De man was het hier blijkbaar niet mee eens want hij ging naar de auto van de agent toe en trachtte de camera te grijpen. Hij sloeg daarbij de agent in zijn gezicht. Hierna ging de man er vandoor. Op basis van het kenteken vond de politie de auto terug in de Vogelenbuurt waar de man woont. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor mishandeling, bedreiging en vernieling.

Autoinbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Rond kwart over drie woensdagmorgen stonden twee agenten net buiten het politiebureau Paardenveld toen zij een harde klap hoorden komen uit de naastgelegen parkeergarage. De agenten liepen de parkeergarage in en troffen daar een 46-jarige man uit Utrecht aan. Naast hem lag een baksteen. In totaal troffen de agenten 4 autos aan met schade. Hier is een briefje op bevestigd met de vraag aan de eigenaren om aangifte te komen doen van vernieling of inbraak in auto. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Beroving

UTRECHT Rond half vijf woensdagmorgen vond er een vechtpartij plaats op het Vredenburg. Agenten werden hier aangesproken door een 24-jarige man uit Bussum die vertelde dat hij van zijn fiets was getrokken. Bij onderzoek in de omgeving zagen de agenten de betreffende verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht, fietsen. Hij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De aangever kreeg zijn fiets terug.

Deel: ' Auto gestolen onder bedreiging van vuurwapen in Utrecht '
Lees ook