Auto kopen met verborgen gebreken verleden tijd


Betaalbaar alternatief voor de ANWB aankoopkeuring

IJSSELSTEIN, 20130605 -- Voor particulieren die het lastig vinden om een –betrouwbare- tweedehands auto aan te schaffen en/of voor hen die willen weten of de prijs-kwaliteit verhouding van de nieuw aan te schaffen occasion in orde is, werd onlangs de Diks aankoopkeuring gelanceerd. Voor slechts € 129,= wordt de occasion op 111 belangrijke punten gecontroleerd. Onder meer het schadeverleden van de auto, de kilometerhistorie en de technische staat van het onderhoud van het voertuig worden grondig nagegaan. De consument krijgt zodoende met een onafhankelijk en deskundig keuringsrapport inzicht in de staat van onderhoud van de auto.

Onderscheidend in locatie en prijs

De aankoopkeuring van Diks.nl is zowel voor particulieren als voor (auto)bedrijven aan te vragen. Omdat een occasion een auto blijft, die al door een ander is gebruikt, kunnen er bij de aankoopkeuring (verborgen) gebreken ontdekt worden die de klant anders misschien zouden zijn ontgaan. Het voordeel van van Diks.nl ten opzichte van de aankoopkeuring van bijvoorbeeld de ANWB is dat de Diks aankoopkeuring plaats kan vinden aan huis, op een locatie naar keuze of bij een aangesloten garage in de buurt. Ook de prijs en de omvang van de Diks aankoopkeuring zijn zeer concurrerend. Bij Diks.nl kost de aankoopkeuring € 129,= , terwijl bij de ANWB de prijs voor een aankoopkeuring kan oplopen tot € 373,50.

Occasions blijven in trek

Uit recent marktonderzoek van Ipsos blijkt dat maar liefst 54 procent van de potentiële autokopers via internet op zoek gaat naar tweedehands auto’s. Dit ligt in de lijn van het onderzoek van de Bovag, waaruit blijkt, dat de verkoop van nieuwe auto’s weliswaar daalde, maar dat de verkoop van occasions het afgelopen jaar stabiel bleef. De particulier die doorgaans niet zoveel verstand heeft van auto’s moest voorheen bij de aanschaf van een occasion uitgaan van hetgeen door de verkopende partij werd aangegeven, maar heeft nu zelf de mogelijkheid om met de aankoopkeuring exact te weten of de koop een betrouwbare gaat zijn.

Inspectie aankoopkeuring

Bij de aankoopkeuring worden de technische staat van onderhoud van het voertuig, de kilometerstand en het schadeverleden gecontroleerd. Ook wordt de motor grondig geïnspecteerd, wordt er nagegaan of het geen importauto betreft en worden de kentekenbewijzen gecontroleerd, zodat achteraf niet blijkt dat de klant met een gestolen auto rijdt. De verdere inspectie richt zich op onder andere het brandstofsysteem,  de elektronica, de koppeling, de koeling, de stuurinrichting, de ophanging, de remmen, de transmissie en de wielen. Er wordt ook een proefrit gemaakt en tevens wordt er een waardebepaling gedaan door de keurmeester van CED.

Diks.nl

Diks.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite met meer dan 40 jaar ervaring en is sinds 16 jaar een onafhankelijke prijsvergelijker. Diks.nl is met haar 35 medewerkers voor de consument altijd op zoek naar de beste prijs/kwaliteit-producten en biedt, naast een snelle digitale service, ook 24/7 telefonische bereikbaarheid. De Thuiswinkel publieksprijs ging in 2012 naar Diks.nl in de categorieën Financiële Dienstverlener en Vergelijkingssite.


Deel: ' Auto kopen met verborgen gebreken verleden tijd '
Lees ook