Euro Foundation for Business Qualification


EFBQ nieuws

augustus 2001

Auto Lease Holland wederom European Business Star

In augustus 2001 is Auto Lease Holland wederom gekwalificeerd met het predikaat European Business Star.

Auto Lease Holland B.V. te Gouda is onderdeel van de ABN AMRO Lease Holding. Met ruim 300 medewerkers en ruim 59.000 auto's in beheer zijn we in Nederland de op één na grootste onderneming in de branche. Centraal in onze dienstverlening staan vervoersoplossingen die zijn toegesneden op de situatie en wensen van de klant. Als adviseur in zakelijke mobiliteit houden wij service en partnership hoog in het vaandel. Auto Lease Holland is een jonge, informele organisatie waarin mensen enthousiast en professioneel met elkaar samenwerken.

Waarom is destijds gekozen voor EFBQ?
"Auto Lease Holland heeft de kwaliteit van de dienstverlening altijd heel belangrijk gevonden. Zij had de behoefte om haar visie en haar organisatie te toetsen aan de maatstaven van EFBQ", aldus Paul Vedder, Algemeen Directeur van Auto Lease Holland. "Bij het behalen van het ISO 9001 certificaat ging het vooral om de procedures. Bij EFBQ kon heel de organisatie getoetst worden op alle gebieden."

Welke verwachting had Auto Lease Holland?
"Auto Lease Holland had hierbij de verwachting meer bekendheid te verkrijgen als een kwaliteitsgerichte organisatie. We gingen in feite stap voor stap door de gehele organisatie en pakten datgene aan wat verbeterd kon worden", aldus Paul Vedder. "Deze kwalificatie vond plaats aan de hand van een uitgebreide enquête, waarin ruim dertig beleids- en bedrijfsaspecten werden meegenomen. De diverse afdelingshoofden en leden van het directieteam hebben deze vragenlijst ingevuld".

Dit leidde tot het uitreiken van het Europese predikaat 'European Business Star' aan Auto Lease Holland, als eerste autoleasemaatschappij in april 1998 en het wederom behouden van dit predikaat in augustus 2001.
"Met het behalen en behouden van deze onderscheiding heeft Auto Lease Holland aangetoond dat zij berekend is op het behalen van de beoogde doelstellingen. Het behalen van de hoogste EFBQ-kwalificatie 'European Business Star' is het resultaat van een uitgebreide toetsing van de ondernemingsplannen van Auto Lease Holland aan de European Classification Standard, de Europese norm voor goed ondernemerschap", aldus Paul Vedder.

www.alh.nl

Deel: ' Auto Lease Holland wederom European Business Star '
Lees ook