Ingezonden persbericht


16 februari 2003

Opbrengst voor goede doel
Auto's Prince de Lignac brengen EUR 96.760,- op

Twee auto's van de heer Abraham van Leeuwen, Prince de Lignac, hebben tijdens een internetveiling het bedrag van ruim 95.000 euro opgebracht. Aan wie de Excalibur en de Cadillac verkocht zijn, is vooralsnog niet bekend. De opbrengst van de auto's gaat in zijn geheel naar de Van Leeuwen Van Lignac Stichting. De auto's werden geveild door Autotron Rosmalen op de on line handelsplaats eBay. Tien dagen lang heeft iedereen kunnen bieden op de auto's, wat in totaal bijna 300 mensen daadwerkelijk deden.

De komende dagen zullen de beide kopers van de auto's benaderd worden om de afwikkeling van de verkoop door te spreken.

Superopbrengst
Al vanaf het eerste moment dat de auto's te koop stonden op ebay.nl, werd er direct op geboden. Vooral in het eerste weekend werden de geboden bedragen steeds hoger, totdat het in het eind van de week wat stil viel. Echter, de laatste dagen en uren van de veiling meldden de echte liefhebbers zich waardoor het eindbod op de Excalibur uiteindelijk 51.110 euro was en op de Cadillac 45.650 euro. Een superopbrengst, te meer daar de getaxeerde waarde van de beide auto's aanzienlijk lager is! De reden voor deze hoge bedragen hangen wellicht samen met het feit dat de auto's aan een wereldburger toebehoorde wiens naam eenieder kent.

Internetveiling
Toen de auto's in juni 2001 naar Autotron Rosmalen kwamen om daar tentoongesteld te worden, was al afgesproken dat de auto's verkocht zouden worden. Hoe was toen nog niet bekend, maar later kwam het idee om dat via een internetveiling te doen. Er werd contact gezocht met eBay, wat direct enthousiast was. Vervolgens hebben de auto's tien dagen lang te koop gestaan op hun online handelsplaats, zodat iedereen op de auto's kon bieden. Potentiële kopers konden zich gratis inschrijven op de site om een bod uit te brengen. Inschrijven kan onder een andere zogenaamde gebruikersnaam, waardoor op dit moment nog niet bekend is wie de koper is van de auto's.

Opbrengst
De opbrengst van de verkoop is volledig bestemd voor de door de heer Van Leeuwen opgerichte Van Leeuwen Van Lignac Stichting. Deze heeft onder meer tot doel het doen van schenkingen aan Rotterdamse maatschappelijke en culturele instellingen. Zo werd in juni vorig jaar al een bedrag van zo'n 2,25 miljoen euro geschonken aan verschillende Rotterdamse organisaties.

Deel: ' Auto's Prince de Lignac brengen EUR 96.760,- op '
Lees ook