enter.gif

Persbericht

Ede, 1 maart 1999

Auto van de zaak voor uitzendkrachten Manpower

Manpower Uitzendorganisatie in Ede biedt uitzendkrachten een auto van de zaak om haar grootste opdrachtgever, distributiebedrijf Intexo in Amersfoort, te voorzien van personeel. Met deze actie probeert Manpower wat te doen aan het tekort aan flexmedewerkers. Veel uitzendkrachten beschikken wel over een rijbewijs, maar niet over een auto. Magazijnmedewerker Phuong Doan (41) was vorige week de eerste uitzendkracht uit Ede die de sleutels van zijn lease-auto in ontvangst mocht nemen.

Areamanager Edo Ebskamp van Manpower nam onlangs het initiatief voor deze actie. Ebskamp: "In Ede, Barneveld en Veenendaal hebben veel werkzoekenden interesse om te werken bij Intexo in Amersfoort. Intexo Amersfoort is een groot distributiebedrijf dat is gespecialiseerd in de assemblage, opslag en distributie van onder meer printers en toebehoren. Vaak liepen we echter tegen het probleem aan dat de uitzendkracht wel een rijbewijs heeft, maar geen auto. En het openbaar vervoer is geen oplossing, omdat bij Intexo op onregelmatige tijden wordt gewerkt. Met de lease-auto van Manpower denken we dit probleem te hebben opgelost."

Carpoolen

Ook office manager Richard Gabriël van de Manpower-vestiging in Ede is blij met deze oplossing. "Iedere uitzendkracht die wil gaan werken bij Intexo in Amersfoort, kan nu onder bepaalde voorwaarden een auto lenen van Manpower. Eén van die voorwaarden is dat de bestuurder van de auto minimaal één persoon meeneemt naar het bedrijf. Dat is niet alleen voordeliger, op deze manier stimuleren we ook het carpoolen in Midden-Nederland." Dat de lease-auto van Manpower populair is, bleek al een dag nadat de eerste uitzendkracht zijn auto in ontvangst nam. Alleen al op de vestiging in Ede meldden zich afgelopen week tien nieuwe uitzendkrachten die ook in aanmerking wilden komen voor een baan bij Intexo met auto van de zaak.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annette de Jong (Manpower Top HEAO), tel. (020) 463 34 46 of Babette Hiensch (Manpower Projecten), tel. (020) 463 35 37.

Deel: ' Auto van de zaak voor uitzendkrachten Manpower '
Lees ook