Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-08-2001 Politieberichten district Sittard (H.P.13.50 uur) Woensdag 29 augustus 2001

Geleen, auto vernield:
Een 37 jarige inwoonster van het Belgische Neeroeteren heeft dinsdag 28 augustus 2001 bij de politie aangifte gedaan van een vernieling aan haar auto.
Het slachtoffer parkeerde de vorige week haar auto op de parkeerplaats van Glaanerbroek aan de Kummenaderstraat in Geleen. Toen zij dinsdagmiddag 28 augustus haar auto wilde gaan gebruiken trof zij deze geheel vernield aan. Af te leiden aan de deuken op het dak en motorkap kan worden opgemaakt dat er over de auto gelopen is. Tevens werd de voorruit kapotgeslagen. Niet bekend is wie de vernielingen heeft aangericht. Het slachtoffer zit met een schadepost van enkele duizenden gulden.

Geleen, diefstal uit woning:
Op dinsdag 28 augustus 2001 heeft tussen 07.30 en 15.00 uur een diefstal plaatsgevonden in een flatwoning gelegen aan de Lienaertstraat in Geleen. De bewoonster kwam dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur thuis en na het openen van haar toegangsdeur bleek dat er tijdens haar afwezigheid onbevoegden in haar woning geweest waren. De deuren van kasten en laden stonden allemaal open. De gehele woning werd doorzocht waarbij diverse goederen werden ontvreemd. Diverse gouden sieraden en een paspoort werden ontvreemd. Ook bleek een fles frisdrank meegenomen te zijn. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan. Hoe de inbrekers de woning hebben kunnen binnendringen kon niet worden vastgesteld. Mogelijk dat zij gebruik hebben gemaakt van een valse sleutel.

Sittard, containerbrand:
Op de Sjiefbaan te Sittard is dinsdagavond brand ontstaan in een container die dreigde over te slaan naar nabijgelegen winkels. De brandweer had de brand snel onder controle. De winkels liepen door het snel optreden van de brandweer geen schade op.
Dinsdagavond omstreeks 20.40 uur brak brand uit in een container die tegen de achtergevel van Megapool geplaatst was. De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling. Omdat het een forse uitslaande brand in de container betrof en de container gedeelte onder een overkapping stond, dreigde aangrenzende winkels gevaar te lopen. De rook en de hitte waren al onder het zwevende plafond geslagen en er dreigde brand naar diverse winkels. Diverse sleutelhouders van winkels aan de Paradijsstraat werden gewaarschuwd om hun winkels te openen zodat de brandweer kon controleren of de brand zich niet verplaatst had tussen de plafonds door. Slechts een winkel liep rookschade op. De andere winkels bleven van brand en rookschade gespaard. De container werd op verzoek van de brandweer weggehaald. Mogelijk dat de brand is veroorzaakt door spelende jeugd.

Deel: ' Auto vernield in Geleen '
Lees ook