AutoRai

Christijan Albers in Opel Omega Sport 10-3-00. Nederlands grootste autosporttalent aller tijden, Christijan Albers, kondigde onlangs aan een nieuwe stap te zetten in zijn jonge maar reeds zeer succesvolle carrière. Na het behalen van de titel in het Duitse Formule 3 kampioenschap, in 1999, komt hij dit jaar uit voor het nog jonge maar veelbelovende Arrows Junior Team in de Formule 3000, de opstapklasse voor de Formule 1. Opel Nederland heeft daarom besloten deze grote stap samen met hem te nemen.

Pas vorig jaar begon de naam Christijan Albers in Nederland echt een begrip te worden. Na een korte maar stormachtige carrière, waarin hij ondermeer Nederlands kart kampioen werd en eveneens het Formule Ford kampioenschap in Nederland en de Benelux op zijn naam schreef, debuteerde Albers vorig jaar in het prestigieuze Duitse Formule 3, waar Jos Verstappen hem ooit vóór ging. Gedurende het seizoen wist Albers zes snelste trainingstijden te realiseren, reed hij vier baanrecords (op de Nürburgring, in Oschersleben, op de Salzburgring en het circuit van Zolder) en haalde hij eveneens zes overwinningen binnen, uiteindelijk resulterend in een plek op het hoogste schavot.

Hoewel Albers de Formule 1 als zijn ultieme doelstelling weet, ziet hij zijn debuut in de Formule 3000 als de ideale voorbereiding naar het hoogst mogelijke. "Hoewel het me tot nu toe altijd voor de wind is gegaan, besef ik me terdege dat ik nog veel ervaring heb op te doen," aldus Albers, die door kenners wordt bestempeld als Nederlands grootste racetalent ooit. "Het Arrows Formule 3000 Junior Team verschaft mij de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen. Arrows ziet in mij een coureur die de doelstellingen van het team voor dit seizoen kan verwezenlijken en voor mij is het jonge maar veelbelovende Arrows dé opstap richting de Formule 1. De link richting het Arrows Formule 1 team is tenslotte duidelijk genoeg." Overigens is die link er dit jaar ook al in een concretere vorm, want het Arrows team zet voor sponsordoeleinden een tweezits Formule1 bolide in, waarbij onze landgenoot de plaats achter het stuur zal innemen.

Hoewel Albers tijdens de eerste kennismaking met zijn nieuwe, bijna 500 pk sterke Formule 3000 bolide enkele opstart problemen kende, weet hij zich na de meest recente testen inmiddels sneller dan zijn teamgenoot, de Australiër Mark Webber. Albers: "Ik heb inderdaad problemen gehad met de versnellingsbak en de diffuser, maar die moeilijkheden zijn inmiddels verholpen en ik kan nu pas echt laten zien dat ik de concurrentie het hoofd kan bieden."

Opel Nederland onderkende vorig jaar de sportieve talenten van de jonge Albers, wierp zich op als zijn persoonlijke sponsor en zorgde voor passend vervoer in de vorm van een snelle Astra Sport. Gareth Jones, Marketing Directeur bij Opel Nederland: "Christijan is voor ons de verwezenlijking van de weg van jonge en sportieve modellen die Opel is ingeslagen. In dat plaatje paste de Astra Sport uiteraard prima. Na het behalen van het Duitse Formule 3 kampioenschap waren wij dan ook bijzonder verheugd toen Christijan aankondigde graag verder met ons te willen. Zijn persoonlijke wens was een Omega Stationwagon Sport
3.0-liter V6, vanwege de grote hoeveelheid bagage die hem op zijn verre reizen begeleidt, en natuurlijk zijn sportieve aspiraties. Voor ons vormen Christijan en zijn Omega daarom een klasse apart."
Overzicht F3000 seizoen 2000

* 8 april San Marino Imola

* 2 22 april Verenigd Koninkrijk Silverstone
* 5 mei Spanje Barcelona

* 20 mei Duitsland Nürburgring

* 3 juni Monte Carlo Monaco

* 1 juli Frankrijk Magny-Cours

* 15 juli Oostenrijk A1-Ring

* 29 juli Duitsland Hockenheim

* 12 augustus Hongarije Hungaroring

* 26 augustus België Spa-Francorchamps

Deel: ' Autocoureur Christijan Albers in Opel Omega Sport '
Lees ook