Ingezonden persbericht


Persbericht

Autodesk introduceert Autodesk Map Series

Inclusief nieuwe applicatie Autodesk OnSite

Rotterdam, 24 mei 2002 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, introduceert Autodesk Map Series. Autodesk Map Series is een hecht geïntegreerde bundel mapping software waarmee (land-)kaarten en plattegronden kunnen worden gemaakt, beheerd, geïntegreerd en gepresenteerd. Autodesk Map Series bestaat uit de volgende applicaties:
* Autodesk Map 5 voor het ontwerpen en beheren van kaarten en plattegronden,
* Autodesk Raster Design 3 waarmee papieren technische tekeningen en rasterafbeeldingen in het digitale ontwerpproces kunnen worden geïntegreerd en
* de nieuwe applicatie Autodesk OnSite gebaseerd op de veelgebruikte Autodesk MapGuide-technologie. Met Autodesk Map Series kunnen ruimtelijke gegevens eenvoudig worden gevisualiseerd, opgevraagd en gepresenteerd. Autodesk Map Series
Inspelend op de vraag van klanten draagt Autodesk Map Series bij tot productiever werken en meer duidelijkheid bij de aankoop en het beheer van softwarelicenties. Zo is de productiviteit zeer gebaat bij de gestroomlijnde manier van werken met en delen van ruimtelijke gegevens.

Zakelijk maakt Autodesk Map Series de aanschaf en het beheer van software een stuk eenvoudiger. De suite bevat alle functies die professionals nodig hebben voor hun werk: ontwerpen, bewerken en opvragen. De Map Series is in veel landen in Europa ook op abonnementsbasis verkrijgbaar (via het Autodesk Subscription Programma), wat vooral van pas komt bij het beheer van meerdere licenties. Andere voordelen van een abonnement zijn: voorspelbare kosten en regelmatig nieuwe functionaliteit in de vorm van software-extensions. Autodesk OnSite
Autodesk OnSite is een desktop-applicatie die het mogelijk maakt veel verschillende gebruikers te betrekken bij het ontwerpproces. Zij kunnen met Autodesk OnSite de ruimtelijke gegevens voor uiteenlopende doeleinden visualiseren, opvragen en presenteren. Autodesk OnSite maakt gebruik van een eenvoudige interface die live vector- en rastergegevens afkomstig van verschillende bronnen integreert en visualiseert. Dankzij deze visualisering kunnen (demografische) trends en patronen snel worden onderkend en zijn fysieke infrastructuren gemakkelijk te beheren. Enkele kenmerken van Autodesk OnSite zijn:
* Eenvoudige gebruikersinterface niet-technische gebruikers kunnen in alle fasen van de workflow met de ruimtelijke gegevens werken en zo hun bijdrage leveren aan het ontwerpproces.
* Setup-wizards dankzij sterk vereenvoudigde functies voor het maken van kaarten en het instellen van lagen kunnen de meest uiteenlopende gebruikers eigen kaarten en plattegronden ontwerpen.
* Markeerfuncties (Markup/Redline) vergemakkelijken de uitwisseling van informatie en de samenwerking tijdens het ontwerpproces.
* Gegevensformaten OnSite ondersteunt de meeste industriestandaards. Conversieproblemen zijn hierdoor verleden tijd, terwijl gegevens afkomstig van verschillende bronnen snel kunnen worden samengevoegd.
* Thematische ondersteuning door visualiseringen te baseren op attributen, objecten of gekoppelde gegevens winnen kaarten / plattegronden aan duidelijkheid.
* Elektronisch publiceren van kaarten in combinatie met Autodesk MapGuide kunnen gebruikers kaarten en plattegronden publiceren via het web en mobiele applicaties zonder verlies van context, lagen, thema s en queries. Naast de vele functies van Map Series kunnen gebruikers profiteren van de Autodesk-site voor klanten: Point A (www.pointa.autodesk.com). Door gebruik te maken van deze site krijgen gebruikers de beschikking over een geïntegreerde desktop- en internetwerkomgeving die de samenwerking met collega s en klanten vereenvoudigt. Daarnaast biedt deze site toegang tot actuele marktinformatie, gepersonaliseerde nieuwsbrieven, tips, handleidingen en on line training. Op www.autodesk.com/mapseries en www.autodesk.com/onsite is meer informatie te vinden over respectievelijk Autodesk Map Series en Autodesk OnSite. Beschikbaarheid
Autodesk Map Series wordt in de komende weken beschikbaar. Er is een speciale aanbieding die geldig is tot eind juli, waarbij degenen die bij aankoop van de Map Series ook een abonnement nemen op het Autodesk Subscription Programma korting krijgen. Kijk op www.autodesk.nl/subscription voor meer informatie over het Autodesk Subscription Programma. Autodesk
Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content voor architectonisch ontwerpen, landontwikkeling, werktuigbouwkundige ontwerpen, utiliteitsbouw, telecommunicatie en media en entertainment. Autodesk levert ontwerpsoftware en internetportaaldiensten, draadloze ontwikkelplatforms en 'point-of-location'-applicaties, waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving. Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld met vijf miljoen gebruikers in 150 landen. Meer informatie is te vinden op www.autodesk.nl. Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Swetlana Westermeijer
Tel.: 010 288 50 32
GSM: 06 22 695 697
e-mail: swetlana.westermeijer@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel.: 0345 501595
e-mail: monique@potterspr.nl

# # #

Autodesk en Autodesk Map zijn in de VS en/of andere landen (gedeponeerde) handelsmerken van Autodesk, Inc. Alle andere merk- / productnamen en handelsmerken behoren toe aan de respectieve eigenaars.

ã Copyright 2002 Autodesk, Inc. Alle rechten voorbehouden.

Deel: ' Autodesk introduceert Autodesk Map Series '
Lees ook