Automatische locatiebepaling voorkomt zoekgeraakt materieel


Eenvoudige en goedkope locatiebepaling dankzij het LoRa netwerk van KPN

Heerhugowaard, 20161212 -- Zoekgeraakte materialen kosten bedrijven in o.a. de bouw- en installatiewereld veel geld. Gereedschapbeheer.nl lanceerde deze week een oplossing waarmee deze ergernis voorbij lijkt te zijn. Een compact apparaatje, dat wordt aangebracht op het materiaal geeft automatisch regelmatig de locatie door. En werkt dus ook voor gereedschappen die gestolen zijn.

Automatische locatiebepaling voorkomt zoekgeraakt materieel“We hebben de GB Locator- zoals het onopvallende apparaat genoemd wordt - ontwikkeld omdat we van steeds meer bedrijven horen hoeveel tijd en geld ze kwijt zijn aan ‘zoekgeraakt materieel’. Voor organisaties die werken met materieel waarvan de locatie onbekend is, is automatische locatiebepaling van groot belang. Dat geldt uiteraard ook voor verhuurbedrijven, maar met name voor organisaties die werken op verschillende projectlocaties.” legt initiatiefnemer Edwin Meijer uit. De techniek werkt op basis van het KPN LoRa-netwerk.

De kans op misbruik en/of diefstal daalt direct, omdat de eigenaar kan aantonen welke spullen van hem/haar zijn. De GB Locator is bedoeld voor organisaties in zowel de industrie, bouw, installatie als verhuur. De gegevens van het apparaat kunnen afgelezen worden in de webtool van Gereedschapbeheer.

GB Locator en Gereedschapbeheer.nl zijn initiatieven van Mecona IT. Mecona IT is specialist op het gebied van softwareontwikkeling.


Deel: ' Automatische locatiebepaling voorkomt zoekgeraakt materieel '
Lees ook