Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-08-2001 Politiebericht district Heerlen
Zondag 26 augustus 2001

Heerlen - Olie op wegdek

Zondagochtend, omstreeks 4.00 uur werd bij de politie melding gemaakt van een glad wegdek van de Kissel in Heerlen. Ter plaatse bleek dat het wegdek richting Landgraag met olie besmeurd was. Aan de sporen te zien bleek dat al twee voertuigen gelukkig zonder schade van de weg waren geraakt. Bij de agenten meldde zich een meisje dat ook gevallen was. De brandweer had zo`n anderhalf uur nodig om het wegdek schoon te maken.

Heerlen - Verzet

Op zondagochtend, omstreeks 2.00 uur wilde een patrouille een 40 jarige man uit Amstelveen bekeuren omdat hij in de Gasthuisstraat tegen de kerk stond te plassen. De man rende weg in de richting van de Groene Boord. Na een korte achtervolging werd hij in de Klompstraat in de kraag gevat. De man werd aangehouden. Hij pleegde hierbij verzet. Geboeid werd hij afgevoerd naar het politiebureau. Na het opmaken van proces verbaal werd hij in vrijheid gesteld.

Heerlen - Alcohol en verkeer

Op de Euren in Heerlen werd zondagochtend omstreeks 1.30 uur een 55 jarige inwoner van Heerlen gecontroleerd. De man rook sterk naar alcohol. Hij weigerde echter alle medewerking aan blaastest en ademanalyse. Tegen de man werd ter zake de weigering proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 24 uur.

Brunssum - Aanhouding

Op zaterdagavond omstreeks 20.30 uur reed een patrouille over de Maastrichterstraat in Brunssum richting Hoensbroek achter een personenauto. Plotseling reed deze personenauto tegen de voor hem rijdende auto en vervolgens tegen een wegmarkeringspaal. De bestuurder opende het portier en zette het op een lopen in de richting van de Pinksterbloem. Hij werd achtervolgd door de politieagenten en op de Pinksterbloem aangehouden. De auto bleek zwaar beschadigd en het contact bleek te zijn doorverbonden. De man, een 26 jarige inwoner van Brunssum werd terzake autodiefstal aangehouden. Hij werd voor hjet verdere onderzoek ingesloten.

Heerlen - Aanhouding

Zaterdagochtend, omstreeks 5.00 uur werd op de Beitel in Heerlen een 28 jarige inwoner van Ransdaal aangehouden. De man had het na een bezoek aan een horecagelegendheid op de parkeerplaats aan de stok gekregen met een groepje andere personen. Na over en weer een paar klappen te hebben uitgedeeld stapte de man met zijn vrouw in de auto en reed tegen een aldaar geparkeerd staande auto waarbij een aantal personen stond die bij de schermutseling waren betrokken. Hierbij raakte een 27 jarige inwoner van Heerlen tussen beide voertuigen bekneld en liep verwondingen aan zijn been op. Vervolgens kreeg de bestuurder nog een maar klappen doch wist met zijn auto weg te rijden. Hij werd op de Beitel door een patrouille tot stoppen gedwongen en vervolgens aangehouden. De 27 jarige Heerlenaar werd met verwondingen aan zijn been opgenomen.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Heerlen - Automobilist rijdt op groep personen in

Op zondagochtend, omstreeks 2.45 uur werd een patrouille in de Rumpenerstraat in Brunssum aangesproken door een aantal jonge mannen met de mededeling dat twee mannen ruzie met hun groepje zocht. Tijdens het relaas van de jongeren werd het voertuig van de twee betrokken mannen dat even verderop stond gestart en reed het trottoir op via het grasveld in de richting van de jongeren en de agenten. Hierbij werd een man van 24 jaar uit Brunssum aangereden en kwam een 21 jarige man uit Brunssum ten val toen de auto tegen zijn been reed. Niemand liep letsel op. Een aantal andere personen, waaronder een politieagent, kon nog net voor de naderende auto wegspringen. De man vervolgde met hoge snelheid in de richting van de Schoolstraat. Door andere patrouilles werd nog naar het voertuig uitgekeken doch hij werd niet achterhaald. De tweede man, een 54 jarige Duitser, die bij het incident betrokken was werd door de politie voor verhoor meegenomen.

De identiteit van de bestuurder is bij de politie bekend. Door de politie wordt de zaak onderzocht.

Deel: ' Automobilist rijdt in op groep personen in Heerlen '
Lees ook