Politiebericht Den Bosch 30-07-2001
Politiebericht district Den Bosch

AUTOMOBILIST VALT VOOR VERKEERSLICHT SPONTAAN IN SLAAP (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 43-jarige inwoner uit Uden op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogen-bosch, terwijl hij met zijn auto stond te wachten voor het verkeerslicht, midden op de weg spontaan in slaap gevallen. Agenten kregen een melding dat er iemand onwel was geworden en gingen terplaatse. De automobilist reageerde nauwelijks. Inmiddels terplaatse gekomen ambulancepersoneel onderzocht de man. Behalve dat hij teveel had gedronken mankeerde hij man niets. Hij is aangehouden en ingesloten op het bureau. Bij het afnemen van een adem-analyse viel de man weer spontaan in slaap. Een GGD-arts heeft daarop een bloedproef bij de man genomen om het alcoholgehalte in zijn bloed te kunnen bepalen. Volgens zijn eigen verklaring had hij ook medicijnen ingenomen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

BOSSCHENAAR MET GLAS BEWERKT (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 31-jarige Bosschenaar in een horecagelegenheid aan de To-renstraat in s-Hertogenbosch bewerkt met een glas en gewond geraakt.. Een 27-jarige man uit Genderen is in verband hiermee als verdachte aangehouden. Laatstgenoemde was kenne-lijk jaloers op het slachtoffer omdat die stond te praten met zijn vriendin. Hij liep de dans-vloer op en sloeg de Bosschenaar enkele malen met een glas op zijn hoofd. Deze raakte hier-door gewond en moest naar het GZG om zich te laten hechten. De verdachte kon later die nacht in zijn woning aan de Hoofdstraat in Genderen worden aangehouden. Hij is ingeslo-ten.

HULPVERLENING (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag troffen agenten op de Fort Orthenlaan in s-Hertogenbosch een 92-jarige invalide man aan. De man stond met lege accus in zijn invalidenwagen stil in de brandende zon. De agenten brachten hem thuis en hebben de invalidenwagen aangesloten aan de opla-der. De bejaarde zeer opgewekte man was heel blij met de hulp.

DORSTIGE DIEF OP HETERDAAD AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Zondagmorgen hebben agenten dankzij een tip van een getuige op de Vismarkt in s-Hertogenbosch een dorstige dief op heterdaad aan kunnen houden voor diefstal van fris-drank. De verdachte, een 38-jarige man zonder vaste woon- en /of verblijfplaats was via een muurtje op de binnenplaats van een horecagelegenheid aan de Vismarkt geklommen en had daar inmiddels vier kratten frisdrank ontvreemd en klaargezet om af te voeren. Agenten hiel-den de man aan. Hij is ingesloten en wordt ervan verdacht vaker dit soort diefstallen te heb-ben gepleegd. Op het bureau bleek dat de man ook nog 21 dagen gevangenisstraf moest uit-zitten.

RIJBEWIJS SNELHEIDSDUIVEL INGEVORDERD (Heusden)

Maandagmorgen is het rijbewijs van een 42-jarige Waalwijker ingevorderd wegens te hard rijden. De snelheidsduivel reed met zijn auto op de Provincialeweg N 267 in Heusden met een snelheid van 159 km/h. Terplaatse was slechts 80 km/h toegestaan. Zijn rijbewijs is in-gevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

MAN VEROORZAAKT ZWAAR ONDER INVLOED AANRIJDING MET FIETSER (s-Hertogenbosch)

Zondagavond heeft een 33-jarige Hinthammer op de Geulweg in s-Hertogenbosch als be-stuurder van een auto, zwaar onder invloed van alcohol, een 67-jarige Bossche fietser aange-reden. Het slachtoffer liep hierbij zware verwondingen op. De fietser reed met zijn vrouw over eerder genoemde weg en werd plotseling van achteren aangereden door de automobilist. Hij kwam ten val, brak zijn kuitbeen en liep een hoofdwond op. Hij is per ambulance over-gebracht naar het GZG. De Hinthammer verklaarde met zijn radio bezig te zijn geweest en daardoor teveel naar rechts te zijn afgeweken. Bij controle bleek dat de man zwaar onder invloed was. Hij had bijna vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

DIEFSTAL AUTO (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is vanaf de Sint Janssingel in s-Hertogenbosch een rode Mazda 323 F met het kenteken 95-DF-SR ontvreemd.

MAN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is op de Bokkelaren aan de Klokkenlaan in s-Hertogenbosch een 21-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden met een gestolen auto. Kort nadat de verdachte en een tweede man uit de auto waren gestapt, zagen de agenten dat de bedra-ding van de auto was doorverbonden. Zij stelden te voet een achtervolging in en wisten na tips van getuigen de 21-jarige verdachte aan te houden. De tweede man heeft door de dichte bebouwing weg kunnen komen. De aangehouden verdachte is ingesloten. De auto bleek vanmorgen in Tilburg te zijn ontvreemd. De politie Tilburg handelt de zaak verder af.

MEDEWERKSTER STADSTOEZICHT MISHANDELD (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag is een 24-jarige medewerkster van de afdeling Stadstoezicht op een par-keerterrein aan de Copernicuslaan in s-Hertogenbosch mishandeld door een 22-jarige inwo-ner uit die plaats. De medewerkster gaf de man een bekeuring omdat hij na een paar waar-schuwingen geen kaartje voor betaald parkeren kocht en gewoon met zijn auto bleef staan. Er ontstond een woordenwisseling waarop de verdachte de medewerkster op haar arm sloeg. Zij liep daarbij een pijnlijke plek op. De vrouw hield daarop samen met haar collega de man aan. De politie Den Bosch nam de verdachte van hen over en onderzoekt de zaak verder.

Deel: ' Automobilist valt voor verkeerslicht te Den Bosch in slaap '
Lees ook