Automonteurs specialiseren in herstel aluminium veiligheidsconstructie


FOCWA erkent ASN Vermaire Haarlem nu ook als aluminium autoschadehersteller

HAARLEM, 20140711 -- Auto’s bevatten steeds meer aluminium en dat zal zelfs vervijfvoudigen tot 2020. Reden voor het team van Autoschade Service Vermaire in Haarlem zich te specialiseren in het schadeherstel van aluminium auto-onderdelen. Na intensieve trainingen en audits ontving het autoschadeherstelbedrijf deze maand de officiële erkenning van autobranchevereniging FOCWA.

‘De ontwikkelingen in de autowereld vergen nu eenmaal dat we met onze tijd meegaan, willen we kwaliteit blijven leveren. Er zit steeds meer aluminium verwerkt in wagens, dus willen we auto’s veilig en vakkundig reparen, dan moeten we ook met aluminium goed om kunnen gaan’, aldus Dennis Petrus, directeur ASN Vermaire Haarlem.

‘Aluminium is een sterk en veerkrachtig metaal met specifieke eigenschappen en dat vergt een gerichte aanpak bij schades om dit goed te kunnen herstellen. Zo moeten voor verbindingen aan aluminium onderdelen specialistische hybride verbindingstechnieken worden toegepast. En dat zijn zaken waar ons team erg goed op getraind heeft.’

Het herstellen van schades aan aluminium constructies en carrosserieën gebeurt dan ook regelmatig bij ASN Vermaire Haarlem. Dennis Petrus: ‘We zijn er goed in bedreven. De FOCWA-erkenning betekent dat we het juiste gereedschap voor het herstellen van schade aan aluminium onderdelen onze werkplaats hebben liggen. Tevens houdt het in dat we de juiste mensen in huis hebben om er mee te werken, zodat ook in geval van aluminiumschade aan de auto dit professioneel en vakkundig hersteld wordt.

Over ASN Vermaire Haarlem
Het Noord-Hollandse autoschadeherstelbedrijf behaalde in 2013 al als een van de eerste autoschadeherstelbedrijven in Nederland de HIQURE-erkenning van branchevereniging FOCWA. Dit kwaliteitslabel krijgt een autoschadeherstelbedrijf wanneer het voldoet aan alle kwaliteitseisen en -normen voor het veilig en deskundig herstellen van een auto met de fabrieksreparatievoorschriften als uitgangspunt.

En onlangs gaf Stichting Schadegarant de A-status af aan het Haarlemse autoschadeherstelbedrijf wat betekent dat Vermaire Haarlem kwaliteit aan klanten levert en het vertrouwd en veilig is om de autoschade er te laten herstellen.

Daarnaast zijn vijf schademonteurs klaargestoomd om elektrische en hybride voertuigen die onder hoogspanning staan veilig en vakkundig te herstellen.


Deel: ' Automonteurs specialiseren in herstel aluminium veiligheidsconstructie '
Lees ook