Ingezonden persbericht


Perbericht Genua

Het Autonoom Centrum is zeer verontrust over de berichtgeving in de Nederlandse media wat betreft de gebeurtenissen tijden de G8 in Genua en de behandeling van arrestanten daarna.

Terwijl in de Duitse, Engelse en Belgische pers artikelen vershijnen die het optreden van de politie ook binnen neo-fascistische politieke klimaat van Italie plaatsen en verontrust schrijven over het toegepaste geweld van politiezijde overheerst in Nederlanse media voornamelijk scepcus wat betreft de verhalen van demonstranten.

Op onze webpagina een verslag van de G8 in Genua en een discussiestuk naar aanleiding van het geweld. Verder een aantal links naar artikelen die voor zich spreken. Onder andere een politieman die aan een Italiaanse krant bevestigd dat alle verhalen over de mishandeling in gevangenissen waar zijn.
http://www.autonoomcentrum.nl

Tot nu toe is duidelijk dat:

-Mensen mishandeld worden in gevangenissen

-Fascistisch liederen gezongen worden door bewakers
-Bij de inval in de school tientallen hulpeloze mensen het ziekenhuis zijn ingeslagen

-De zogehete wapens die in de school zijn gevonden bestaan uit zakmessen, gereedschap van bouwvakkers die de school aan het renoveren zijn en zwartekleding??

-Politie profocateurs zich in demonstraties hebben gemengd en meededen aan het geweld op straat.

-Mensen vanuit ziekenhuizen gehaald zijn, naar politieburo's gebracht en wederom geslagen zijn

Wij willen er op wijze dat na de Eurotop in Amsterdam er bij de Nederlandse media ongeloof was over de verhalen van de demonstranten over het politieoptreden en de behandeling in de gevangenissen.
Wij hebben toe een zwartboek geschreven. De Klachtencommissie politieoptreden en de Ombudsman hebben later de klachten zoals verwoord in het zwartboek voor 90% gegrond verklaard.

Ed Hollants
Autonoom Centrum
ac@autonoomcentrum.nl
tel 020-6126172

Deel: ' Autonoom Centrum verontrust over berichtgeving G8 Genua '
Lees ook