PERSINFORMATIE KROON RACING

Bastiaans op eerste rij

Spa-Francorchamps, België, 25 september 1999 Kroon Racing coureur Phil Bastiaans start zondag de race voor de Marlboro Renault Mégane Trophy vanaf de tweede startpositie. Op het moeilijke circuit van Spa-Francorchamps was de Limburger in beide kwalificatietrainingen erg snel.

De Mégane race op het circuit in de Belgische Ardennen is een gecombineerde wedstrijd voor zowel het Belgisch als het Nederlands kampioenschap. Er rijden dus veel coureurs mee. Omdat er in de trainingen naast het grote aantal Mégane-coureurs ook werd gereden door de rijders van het Britse Saloon Car kampioenschap én een aantal gastrijders was het tijdens de kwalificatiesessies een drukte van belang. Bastiaans kwam in een aantal van zijn kwalificatieronden terecht in groepen met andere rijders en verloor veel tijd. Nadat het wat rustiger was geworden probeerde Bastiaans zijn tijd te verbeteren maar toen waren zijn banden niet meer optimaal. Daar kon de regerend kampioen niet echt om treuren, aangezien zijn snelste ronde toch nog goed was voor een tweede plaats overall en een eerste plek in het klassement van de Nederlandse Mégane rijders.

Jacky van der Ende reed de achtste tijd. Van der Ende rijdt sinds kort in het Duits kampioenschap Formule 3 maar omdat hij dit weekend geen Formule 3 race heeft verschijnt hij aan de start van de Mégane Trophy. Junior rijder Rembert Berg reed de twintigste tijd. Berg debuteert op Spa-Francorchamps en hoopt in de race zijn rondetijden nog verder naar beneden te halen en een fors aantal plaatsen goed te maken. Dat geldt ook voor Evert Kroon. De naamgever van Kroon Racing kwam door problemen met zijn versnellingsbak niet verder dan de 23e positie.

Kwalificatietraining Marlboro Renault Mégane Trophy, Spa-Francorchamps, 25 september 1999
1 Phil Bastiaans 2:53.103 Gemiddelde snelheid 144.913 km/u
2 Sebastiaan Bleekemolen 2:53.946
3 Marcel Kesseler 2:54.058
4 Pim van Riet 2:54.411
5 Bert Ploeg 2:54.441
8 Jacky van der Ende 2:54.795
20 Rembert Berg 2:59.230
23 Evert Kroon 3:00.320

Deel: ' Autosport Bastiaans op eerste rij op Spa-Francorchamps '
Lees ook