PERSINFORMATIE KROON RACING

Bastiaans uitgevallen door kapotte achterband

Vallelunga, Italië, 3 oktober 1999 Phil Bastiaans is tijdens de race voor de Europese Renault Sport Clio Trophy in het Italiaanse Vallelunga uitgevallen. De coureur uit het team van Kroon Racing reed op een tiende positie toen hij werd aangetikt door een andere deelnemer en als gevolg daarvan de race moest staken. De race werd gewonnen door de Italiaan Luca Rangoni.

Bastiaans zat tijdens de vrije trainingen constant bij de snelsten. In de kwalificatietraining reed de Limburger de zestiende tijd. Er had mogelijk een nog betere startpositie ingezeten maar een uitstapje naar een grindbak voorkwam dat Bastiaans een nog snellere tijd op de klokken kon zetten. Met zijn rondetijd van 1:21.80 was Bastiaans overigens slechts iets langzamer dan de Italiaan Rangoni, die met 1:20.87 naar pole position reed.

Phil Bastiaans nam bij de start van de race niet alle risico's. Nadat hij de eerste paar ronden de situatie enigszins aangekeken had koos Bastiaans de aanval. Met succes want in de achtste ronde lag de Kroon Racer op de tiende plek. Helaas werd hij toen geraakt door een Italiaanse deelnemer. Hierdoor werd de achterbumper van de Clio verbogen. Het plaatwerk liep tegen een achterband aan en sneed het rubber open. Bastiaans probeerde zo lang mogelijk door te rijden maar spinde twee ronden na de botsing van de baan. De band was dat moment tot op het canvas versleten. Bastiaans: "Erg jammer natuurlijk want de auto ging super. Ondanks het uitvallen ben ik erg tevreden. Uit de training bleek dat het verschil met de echte top veel kleiner is geworden. Bovendien hebben we hier veel geleerd."

Over twee weken komen Phil Bastiaans en Kroon Racing opnieuw in actie. Op het Circuit Park Zandvoort wordt dan weer een race gereden voor de Marlboro Renault Mégane Trophy. Bastiaans werd vorig jaar kampioen in die klasse en wist dit jaar met zijn Kroon Racing Mégane al drie wedstrijden te winnen. Uiteraard hoopt hij 17 oktober opnieuw als eerste over de streep te komen.

Uitslag Renault Sport Clio Trophy, Vallelunga (Italië), 3 oktober 1999 1 Luca Rangoni (I)
2 Andrea Belicchi (I)
3 Guillaume Greuet (F)

Stand Renault Sport Clio Trophy
1 Guillaume Greuet (F) 122 punten
2 Jerome Policand (F) 110 punten
3 Anthony Beltoise (F) 96 punten
4 Andrea Belicchi (I) 94 punten
5 Luca Rangoni (I) 90 punten

Zoekwoorden:

Deel: ' Autosport Bastiaans uitgevallen door kapotte achterband '
Lees ook