Aan de sportredactie: persinformatie Marco du Pau

Derde plaats Marco du Pau

Salzburging, Oostenrijk, 27 juni 1999]Autocoureur Marco du Pau is tijdens de race voor het Duits kampioenschap Formule König afgelopen zondag als derde geëindigd. Tijdens de verregende race op de Oostenrijkse Salzburging liet Du Pau het gevecht om de leiding voor wat het was en koos hij voor de zekerheid van kampioenschapspunten.

Du Pau startte de race op het supersnelle circuit als tweede. In de kwalificatietraining was hij 6/100e seconde langzamer dan de al zeer ervaren Italiaan Thomas Pichler. Bij de start van de race was Du Pau zeer goed weg. Toch kwam Pichler na de eerste ronde als koploper over start/finish. Kort daarna werd Du Pau ook ingehaald door Frank Diefenbacher. Net als Pichler een coureur die al veer meer autorace-ervaring heeft dan de Aalsmeerder. Diefenbacher zou uiteindelijk de race winnen, Pichler werd tweede en Marco du Pau kwam als derde over de streep. Zowel Du Pau als zijn team Kern Motorsport waren daarmee zeer tevreden. "Ik baalde dat het was gaan regenen. Zowel ik als het team hadden op dit circuit nog nooit op een natte baan gereden. De afstelling voor een droge baan hadden we perfect voor elkaar maar nu moesten we gokken. Helaas gokten we fout. De auto had aan de achterkant te veel grip terwijl de voorkant juist veel te veel gleed. Daardoor duurde het heel lang voordat ik op het gas kon. Jammer, want op een droge baan had ik kunnen winnen. Nu waren Pichler maar vooral Diefenbacher veel te snel. Toen Diefenbacher mij inhaalde probeerde ik aansluiting te houden maar ik was in gevecht met Benoit Allart en dat kostte mij teveel tijd. Omdat Pichler en Diefenbacher pas sinds vorig weekend meerijden zijn ze kansloos voor het kampioenschap. Ook daarom zette ik niet alles op alles om te winnen. Ik heb gekozen voor de punten en gelet op de omstandigheden en de moeilijk sturende auto ben ik daarmee heel blij, " aldus Du Pau, die na de race op pad ging naar de werkplaats van het Bemani Formule 3 team. Marco du Pau is testrijder van dat Zwitserse team en momenteel wordt er voor hem een auto opgebouwd waarmee hij vanaf juli regelmatig gaat testen.

Drie keer op podium, vijf keer gestart vanaf eerste rij Het Formule König powered by Volkswagen kampioenschap bestaat uit tien wedstrijden. De negen beste resultaten tellen mee voor de eindstand. De coureurs kunnen dus één resultaat schrappen. Bij het puntenaantal dat staat weergegeven tussen de haakjes is het slechtste resultaat van de eerste vijf races van het jaar weggelaten. Marco du Pau heeft dit jaar al twee wedstrijden gewonnen. Beide andere races scoorde hij geen punten. Du Pau startte tot nu toe iedere race vanaf de eerste startrij. Drie keer vanaf pole position en twee keer vanaf de tweede startplaats.

Uitslag race Formule König powered by Volkswagen. Salzburgring, 27 juni 1999 1 Frank Diefenbacher (D)
2 Thomas Pichler (I)
3 Marco du Pau (NL)

Stand kampioenschap Formule König powered by Volkswagen na vijf van tien races 1 Benoit Allart (B), 99 punten (81)
2 Tobias Pfister (D), 82 punten (80)
3 Jörg Vetter (D), 72 punten (70)
4 Marco du Pau (NL), 70 punten (70)
5 Marc Caldonazzi (CH), 66 punten (66)

Zoekwoorden:

Deel: ' Autosport Derde plaats Marco du Pau in Formule König '
Lees ook