AAN DE SPORTREDACTIE

PERSINFORMATIE KROON RACING

Drie Kroon Racers in Top 10

Phil Bastiaans is afgelopen zondag tijdens de race voor de Marlboro Renault Mégane Trophy op het circuit van Zandvoort als tweede gefinisht. Ook Kroon Racers Evert Kroon en Sandra van der Sloot (die reed als vervanger van Olav Mol) eindigden in de Top 10. Rembert Berg kwam als derde junior over de streep. De race werd gewonnen door John de Vos.

De race startte zeer hectisch. Na enkele meters stond er al een fors aantal auto's naast de baan en lag er tussen de Tarzanbocht en de Gerlachbocht een enorm oliespoor. De wedstrijdleiding besloot de safetycar in de baan te brengen om de officials de kans te geven de olie en de gestrandde auto's te verwijderen. De Kroon Racing coureurs hadden de problemen in de eerste ronde redelijk tot goed doorstaan. Phil Bastiaans lag tweede en had daarmee één plaats goedgemaakt, Evert Kroon had drie coureurs ingehaald en lag twaalfde, Sandra van der Sloot reed dertiende, Rembert Berg had ook drie coureurs ingehaald en lag vijftiende, Eric Meijer werd door de schuivers gedwongen een gedeelte over het gras te rijden maar hield zijn Mégane onder controle, verloor slechts één plaats en lag 21e. Jeroen van Inkel had een uistekende start en klom op van de 29e naar de 25e plek. In de vierde ronde kreeg de race een herstart. Bastiaans probeerde raceleider John de Vos te verschalken maar De Vos wist de aanval af te slaan. Terwijl de leiders voor de vijfde keer over start/finish denderden ging het in het achterveld opnieuw fout. Na een crash in Bos Uit was de wedstrijdleiding weer genoodzaakt om de safetycar het circuit op te brengen. De Kroon Racers lagen toen tweede (Bastiaans), tiende (Kroon), elfde (Van der Sloot), dertiende (Berg), negentiende (Meijer) en 23e (Van Inkel).

Tevreden
Na de tweede herstart waren er nog vier ronden ten gaan. Terwijl Bastiaans zijn tweede plaats met succes verdedigde maakten de meeste overige Kroon Racers continu terrein goed. Evert Kroon kwam uiteindelijk als negende over de finish. Kroon: "Ik verloor de aansluiting doordat vlak voor mij Bert Ploeg in de problemen kwam. Daarna heb ik voor de zekerheid van een plaats in de Top 10 gekozen. Met mijn negende plaats ben ik tevreden, al hoop je natuurlijk altijd op meer." Sandra van der Sloot werd tiende, Rembert Berg veertiende. "Ik wilde deze race absoluut uitrijden. Dat is gelukt. Mijn derde plaats in het Juniorkampioenschap is natuurlijk heel prettig," aldus Berg, die in het Juniorkampioenschap de tweede plaats inneemt. Jeroen van Inkel werd ondanks motorische problemen 23e. Alleen Eric Meijer wist vergeleken met de training geen plaatsen goed te maken. Door diverse problemen werd hij niet geklasseerd.

De volgende race van Kroon Racing is 3 juli. Phil Bastiaans rijdt dan met zijn SuperClio in het voorprogramma van de 24 uur van Spa-Francorchamps. Uitslag Marlboro Renault Mégane Trophy, Circuit Park Zandvoort, 13 juni 1999
1 John de Vos, 12 ronden in 30:47.734
2 Phil Bastiaans
3 Pim van Riet
9 Evert Kroon
10 Sandra van der Sloot
14 Rembert Berg
23 Jeroen van Inkel
Niet geklasseerd: Eric Meijer
Snelste traingstijd: John de Vos, 1:59.747
Snelste ronde: John de Vos, 2:00.070 gemiddeld 128.925 km/h Snelste junior: Loek Bodelier (zesde plaats overall)

Stand Marlboro Renault Mégane Trophy na drie van acht races 1 John de Vos, 55 punten
2 Pim van Riet, 48 punten
3 Hugo Charles, 39 punten
4 Phil Bastiaans, 32 punten
11 Evert Kroon, 15 punten
16 Rembert Berg, 9 punten
20 Sandra van der Sloot, 6 punten
24 Olav Mol, 1 punt

Deel: ' Autosport Drie Kroon Racers in Top 10 Mégane Trophy '
Lees ook