Tom Coronel

18 November 1999: Luxe-probleem voor Nederlandse autosport fan

Het lijkt er op dat de Nederlandse Formule 1 liefhebber een luxeprobleem gaat krijgen. Immers alle geruchten wijzen er op het Arrows team het contract met Toranosuke Takagi niet verlengd en dat de strijd om de auto van Takagi gaat tussen Jos Verstappen en Tom Coronel. De plaats van Pedro de la Rosa bij het team is nog niet bevestigd, maar is vanwege de Repsol sponsoring zo goed als zeker. Voor de Nederlandse fan nu de keuze: Jos steunen voor een nieuwe kans na het mislukte Honda en Jordan avontuur of Tom steunen met een verdiende promotie naar de eredivisie zoals hij hetzelf noemt. Onze collega's van Formule 1.nl hebben hiervoor een poll gemaakt waarbij de fans kunnen stemmen over wie ze volgend jaar het liefst in de Arrows zien zitten. Tot nu toe loopt de uitslag gelijk op maar wellicht dat de Coronel fans daar verandering in kunnen brengen!

Tom geniet ondertussen van een korte vakantie. Hij bezoekt het aankomend weekend de Formule 3 race in Macau waar zijn voormalige Formule 3 team, TOM'S Toyota, opnieuw de grote favoriet is. Dit jaar rijdt de Engelsman Darren Manning voor het team. Hij bezorgde het TOM'S team eerder al de derde Japanse Formule 3 titel op rij, na Peter Dumbreck in 1998 en Tom in 1997.
Na de Formule 3 race in Macau gaat Tom weer terug naar Japan waar hij op 28 November nog de Allstar GT race nog op het programma heeft staan. Daarna zal hij het lange wachten van familie en vrienden eindelijk belonen en terugkeren naar Nederland om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Tenzij Tom Walkinshaw nog wat in petto heeft natuurlijk....


Deel: ' Autosport-fan mag straks kiezen tussen Verstappen en Coronel '
Lees ook