Persbericht / autosport

Formule Palmer Audi
Jeroen Bleekemolen grijpt net naast podiumplaats

Naas (Ierl), 16 mei 1999. Jeroen Bleekemolen begint in de Britse Formule Plamer Audi-serie steeds beter in zijn ritme te komen. Op het Ierse circuit Mondello wist hij de vijfde wedstrijd met een prima vierde plaats af te sluiten en miste het podium op slechts een tiende van een seconde.

Over het algemeen rijden de coureurs in de Formule Palmer Auto-serie twee races op een dag. Zo ook op het Ierse Mondello. Voorafgaand werden de twee gebruikelijke tijtrainingen gehouden.
Tijdens de training voor de eerste race begon het voor de 17-jarige coureur goed. Hij reed steeds rond de derde en vierde positie maar viel tegen het einde van de kwalificatie terug naar de elfde startplaats. Tijdens de start van de eerste race kwam Bleekemolen goed weg, maar door een veranderde turboknop afstelling kwam hij even in de problemen en viel terug naar de veertiende plaats. Tegen het einde van de race moest hij twee spinnende voorliggers ontwijken, kwam naast de baan en verloor daardoor twee plaatsen. Een zestiende plaats was het gevolg.
De training voor de tweede race verliep in eerste instantie bijzonder voorspoedig. De naam van Jeroen Bleekemolen stond steeds boven aan de lijst. Toen tegen het einde de tijden van de overige deelnemers steeds sneller werden, handhaafde Jeroen zich uitstekend. Echter in de laatste bocht van de laatste ronde tuimelde hij toch naar de zevende startplaats, door een klein foutje.
In de race werd er een stevig robbertje gevochten om een plaats op te schuiven. Dat lukte in eerste instantie. "Het ging er heftig aan toe," aldus Bleekemolen. "Ik lag zesde, moest weer door het gras, lag toen weer zevende, maar wist toch weer de zesde positie te pakken. Toen klapten er twee voor mij af en lag ik ineens vierde. De verschillen zijn zo klein, omdat iedereen met hetzelfde materiaal rijdt. Door die schuiver voor mij, moest ik van het gas af en kwam ik net een paar tiende van een seconde te kort voor mijn eerste podiumplaats dit seizoen. Maar, het gaat steeds beter en ik heb het ritme goed te pakken. Het is jammer dat er niet veel getest kan worden. Het pk-verschil met een Formule Ford is best wel groot, en dat is dus wennen."

Uitslag eerste race:

1. Tarling (GB), 14 rnd. In 26:15.41; 2. Mullen (GB), op 1.32; 3. Wilcox (GB), op 5.59; 16. J. Bleekemolen (Ned), op 23.29.

Uitslag tweede race:

1. Tarling, 14 rnd. In 25:02.23; 2. Mullen, op 5.80; 3. Booth (GB), op 8.28;
4. J. Bleekemolen, op 9.11.

Stand kampioenschap na vijf van de zeventien wedstrijden:
1. Tarling 99; 2. Lyons (GB) 85; 3. Faulkner (GB) 81; 12. Bleekemolen 43.

Volgende twee races: 31 mei, Snetterton (GB)
Info: Jeroen Bleekemolen, tel.: 06-54761162 of 023-5242614

Deel: ' Autosport Geen podiumplaats voor Jeroen Bleekemolen '
Lees ook