PERSBERICHT / AUTOSPORT

Barber Dodge Pro Series

Koster slachtoffer van vrouwelijke coureur

Lexington, maandag 16 augustus 1999. De achtste ronde van de Barber Dodge Pro Series eindigde voor Sepp Koster op een teleurstellende vijftiende plaats, na in de race door de Amerikaanse coureur Rhonda Trammel van de baan te zijn gereden. De race op het Noord-Amerikaanse Mid-Ohio Sports Car Course werd gewonnen door Todd Snyder voor Jeff Simmons. In het kampioenschap met nog vier wedstrijden te gaan neemt Koster de zesde positie in.

Het weekeinde begon rooskleuring voor Koster. De Nederlander scoorde tijdens de vrije trainingen de tweede tijd. Voor de eerste kwalificatietraining werd zijn bolide voorzien van nieuwe banden. "Daardoor was de balans van de wagen echter niet goed. Ik had veel last van overstuur," vertelde Koster. In plaats van minder voorvleugel gaf mijn mechanicien echter meer voorvleugel, waardoor de auto nog meer van achter wegbrak". Meer dan een negende tijd zat er niet in, 0,6 seconde langzamer dan zijn tijd in de vrije training (op oude banden). Tijdens de tweede tijdtraining reed Koster een derde tijd. Die werd echter gerealiseerd op een kletsnatte baan, waardoor de tijden uit de eerste training bepalend waren voor de startopstelling. De race begon voortvarend voor Koster. Na de start schoof hij direct een plaats op. In de tweede ronde raakten Bell en Rossini van de baan. Na de herstart pakte Sepp Koster de vijfde positie en handhaafde zich daarmee in de kop van het veld.
Maar het uitzicht op een podiumplaats duurde niet lang voor onze landgenoot. De op twee ronden achterstand rijdende Amerikaanse Rhonda Trammell spinde vlak voor Koster toen deze haar inhaalde. "Ik kon haar niet meer ontwijken, botste op haar wagen, waardoor ik een kapotte voorvleugel had en een kromme spoorstang. Trammell kon doorrijden. Ik besloot niet de pits op te zoeken. Toen ik weer in haar spiegels opdook, spinde ze weer. Ik moest door het gras en zakte terug naar de laatste plaats". Koster was furieus, echter een inhaalrace zat er niet meer in, vanwege zijn beschadigde formulewagen. Een schamel kampioenschapspuntje en duizend dollar prijzengeld was zijn enige troost.

Uitslag 8e race Barber Dodge Pro Series, Lexington (Ohio), Verenigde Staten van Amerika.

1. Snyder (VSt), 26 ronden in 40:07.201 (138.935 km/uur); 2. Simmons (VSt) op 14.195 sec.; 3. Boss (VSt); 15. Koster (Ned).
(de Amerikaanse organisatoren geven geen finishtijden vanaf plaats drie)

Stand kampioenschap (na 8 van de 12 races):

1. Simmons 99; 2. Snyder 78; 3. Boss 74; 6. Koster 64.

Volgende wedstrijd: 29 augustus, Grand Rapids (Michegan-VSta). Onderstaand niet voor publicatie:
Informatie via Sepp Koster (tel.: 00.32.3.2485578 of 00.32.75.660828) of Dirk Buwalda (tel.: 023-5731400 of 06-54644347)

Deel: ' Autosport Koster door vrouwelijke coureur van baan gereden '
Lees ook