PERSBERICHT / AUTOSPORT

Formule Palmer Audi

Nieuw baanrecord brengt Jeroen Bleekemolen geen winst.

Brands Hatch, zondag 25 april 1999. De tweede en derde race van het seizoen in de Formule Palmer Audi-serie op het Engelse circuit van Brands Hatch brachten Jeroen Bleekemolen weinig geluk. Een dertiende en een negende plaats was de score van de pas 17 jarige autocoureur. Een grote opsteker was het baanrecord dat Jeroen voor zich opeiste op de racepiste ten zuiden van Londen.

“Tijdens de eerste training gokte ik verkeerd”, vertelde Jeroen. “Op de halfnatte piste reed ik op regenbanden, terwijl achteraf bleek dat profielloze banden de juiste keus was geweest. Daardoor moest ik de eerste race vanaf de zestiende plaats vertrekken. Daarbij kwam na 15 van de 25 ronden de safety car in de baan vanwege een ongeluk. Nadat we vier ronden achter deze wagen rustig rondjes hadden gereden, werd de wedstrijd afgevlagd. En dat schiet dan niet op.
In de training voor de tweede race haalde ik een tiende plaats. Het was dus voor mij weer niet een goede kwalificatie. Ik kon geen vrije ronde krijgen. Telkens reed er weer een langzamere auto voor me. In de race was het moeilijk om in te halen. Ik was wel snel genoeg, maar de anderen ook, je komt dan net dat kleine stukje te kort om op deze kleine baan iemand voorbij te gaan. Dat ik snel genoeg was bleek wel uit mijn baanrecord op Brands Hatch. Ja, en als je dan wel een beetje geluk hebt, dan sta je zo op het podium.”

(De organisatie kon om 20.20 uur NL-tijd, nog steeds geen uitslag uitgeven. Excuses voor dit ongemak)

Volgende race: 16 mei 1999.
Info: Jeroen Bleekemolen, tel.: 06-54761162 of 023-5242614

Zoekwoorden:

Deel: ' Autosport Nieuw baanrecord brengt Bleekemolen geen winst '
Lees ook