Aan de sportredactie: persinformatie Marco du Pau

Tweede plaats Marco du Pau in dramatisch verlopen race

Zolder, België, 11 juli Autocoureur Marco du Pau is zondag tijdens de race voor het Duits kampioenschap Formule König als tweede geëindigd. De race werd gewonnen door de Duitser Jörg Vetter. Du Pau ging in het Belgische Zolder lange tijd aan de leiding. Halverwege de race nam Vetter de kop over. Net op het moment dat Du Pau, met drie ronden te gaan, de aanval op de eerste positie opende, werd de race voortijdig afgevlagd.

De reden voor het voortijdig stoppen van de race was een zeer ernstig ongeval van de Belg Kim Hermans. Die sloeg verschillende keren over de kop en werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis afgevoerd. Het ongeval overschaduwde Du Pau's vreugde over de tweede plaats. Bovendien had hij het gevoel dat het vervroegd stoppen van de race hem had beroofd van de overwinning. "Ik weet zeker dat ik Vetter had gepasseerd," aldus de Aalsmeerder, die in twee ronden tijd een achterstand van 8/10e seconde terugbracht naar 7/100e seconde. "Mijn auto was sneller. Vetter had mij gepasseerd omdat mijn auto halverwege de race wat begon te glijden maar toen ik dat onder controle had was ik weer veel sneller dan hem. Ik had kunnen winnen. Maar ja, ik kan mij daar nu niet druk om maken. Het ongeluk van Hermans geeft mij een rotgevoel. Ik vond trouwens dat ze de race veel eerder hadden moeten stoppen. De eerste keer dat ik de gecrashte auto van Hermans passeerde kon ik al zien dat het een zwaar ongeluk was. Op dit soort momenten besef je weer dat autoracen gevaarlijk is."

Vier keer op podium
Het Formule König powered by Volkswagen kampioenschap bestaat uit tien wedstrijden. De negen beste resultaten tellen mee voor de eindstand. De coureurs kunnen dus één resultaat schrappen. Bij het puntenaantal dat staat weergegeven tussen de haakjes is het slechtste resultaat van de eerste zes races van het jaar weggelaten. Marco du Pau heeft dit jaar al twee wedstrijden gewonnen en eindigde een keer als tweede en als derde. Hij startte iedere race vanaf de eerste rij. Drie keer vanaf pole position, drie keer vanaf de tweede startplaats.

Formule 3
Komende woensdag en donderdag verruilt Marco du Pau zijn Formule König voor een Formule 3. Dan gaat hij testen voor het Bemani Formule 3 team. Eerder was er sprake van dat Du Pau voor dit team de Marlboro Masters of Formula 3 zou rijden. Dat gaat niet door. Du Pau: "Erg jammer. Bemani heeft het momenteel te druk met hun twee vaste coureurs, die meestrijden in de top van het Duits Formule 3 kampioenschap. Nu gaan we kijken of ik aan het eind van het jaar een aantal races kan rijden. In ieder geval ga ik vanaf nu heel veel testen. Daar leer ik veel van, en dat is in deze fase van mijn carrière het belangrijkst. Samen met het Formule König kampioenschap natuurlijk."

Uitslag race Formule König powered by Volkswagen. Circuit Zolder (B). 11 juli 1999 1 Jörg Vetter (D)
2 Marco du Pau (NL)
3 Thomas Pichler (I)

Stand kampioenschap Formule König powered by Volkswagen na zes van tien races 1 Benoit Allart (B), 111 punten (99)
2 Tobias Pfister (D), 98 punten (96)
3 Jörg Vetter (D), 97 punten (95)
4 Marco du Pau (NL), 92 punten (92)
5 Jason Altzman (USA), 73 punten (73)

Deel: ' Autosport Tweede plaats Marco du Pau in Formule König '
Lees ook