PERSBERICHT t.a.v. de (auto)sportredactie

Verdiende overwinning voor Toon van de Haterd

Assen/Geffen/Drunen, 15 augustus 1999 - Als er dit seizoen een prijs wordt uitgereikt voor het meest pechvolle team in het Libertel DTCC, dan wint ongetwijfeld het Hadegro Racing Team. Op het circuit van Assen vergat het team echter alle tegenslag. Toon van de Haterd reed vanaf de negende startpositie naar de zege!

De achtste en negende ronde van het Libertel DTCC zijn verreden op het snelle TT Circuit Assen. Het Hadegro Racing Team zag geen kans om de tijdens de Marlboro Masters op 8 augustus jl. zwaar beschadigde Honda Integra R van Hans de Groot tijdig te repareren, zodat het team zich concentreerde op kopman Toon van de Haterd uit Geffen.
Tijdens de eerste training, bepalend voor de startopstelling van de eerste race, reed Toon de vierde trainingstijd. "De drukgroep van de koppeling ging al in de beginfase kapot", aldus Van de Haterd. "Gezien deze omstandigheden is een vierde startpositie helemaal niet verkeerd."
In de tweede, verregende training had de door de Hogro Groep gesteunde Van de Haterd last van (te) snel blokkerende voorwielen. Alhoewel hij niet meer dan een seconde tekort kwam op de snelste rijder, moest hij genoegen nemen met de negende startpositie in de tweede race.
De eerste race verliep dramatisch voor Van de Haterd. Al tijdens de opwarmronde viel hij stil met een kapotte benzineleiding. De tweede race eindigde echter in een compleet feest voor het team. Van de Haterd vloog op de ditmaal droge baan door het veld naar voren en lag al na negen ronden op kop, vervolgens wist hij een gat te slaan met zijn achtervolgers. In de slotfase van de race ging het nog bijna fout, toen Toon trillingen door de auto voelde gaan. "Ik wist dat de aandrijfas op het punt stond om te breken, maar gelukkig kon ik de race zonder al te grote problemen als winnaar uitrijden." Van de Haterd was niet alleen voor zichzelf blij. "Onze tuner BK Motorsport werkt keihard aan onze auto’s, ook zij waren toe aan dit succes."
Uitslag achtste race Libertel DTCC (onder voorbehoud):


1. Frans Verschuur Renault Mégane 11 ronden in 19:35.377
2. Rob Karst Honda Integra R op 0,273

3. Pim van Riet Renault Mégane op 1,611
Uitslag negende race Libertel DTCC (onder voorbehoud):
1. Toon van de Haterd Honda Integra R 15 ronden in 24:32.956


2. Frans Verschuur Renault Mégane op 1.123

3. Sandor van Es BMW 320i E46 op 1.405
Stand na negen races (onder voorbehoud): 1. Cor Euser 119; 2. Frans Verschuur 114; 3. Donald Molenaar 107; 12. Toon van de Haterd 49; 20. Hans de Groot 9.
Hadegro Racing Team op Internet: www.hadegro.nl.
Voor de redactie, niet voor publicatie: nadere informatie wordt u graag verstrekt door Wiljo van Nuland, perscoördinator van het Hadegro Racing Team, telefoon (06) 21282994 of (073) 5325357.

Deel: ' Autosport Verdiende overwinning voor Toon van de Haterd '
Lees ook