PERSINFORMATIE KROON RACING

Vijfde overwinning Kroon Racing

Zandvoort, 17 oktober 1999 Phil Bastiaans heeft het seizoen in de Marlboro Renault Mégane Trophy in stijl afgesloten. De Limburger won zondag op Circuit Park Zandvoort zijn vierde Mégane race van het seizoen. Omdat Jacky van der Ende de openingsrace had gewonnen was dit de vijfde seizoensoverwinning voor Kroon Racing. John de Vos werd kampioen.

Bastiaans startte de race vanaf de tweede positie. Zoals vaker dit jaar dook Bastiaans als koploper de eerste bocht in en kwam de concurrentie er niet meer aan te pas. De Kroon Racer ging na twaalf ronden als eerste over de streep. "Ik heb mij helemaal gericht op de start," aldus een tevreden Bastiaans na afloop. "Samen met mijn monteurs hadden wij de auto zo afgesletd dat we vooral in de eerste ronden van de race een optimale wegligging hadden. Daardoor moest ik in de tweede helft van de race iets inleveren maar dat was geen probleem." Bastiaans reed de snelste raceronde en kwam met een voorsprong van twee seconden op John de Vos, de nieuwe kampioen, over de streep. Dat betekende dat Kroon Racing en Bastiaans dit jaar als team, respectievelijk coureur, de meeste overwinningen hebben behaald. Bastiaans, de kampioen van 1998 die dit jaar twee races miste omdat hij ook uitkwam in de Europese Renault Sport Clio Trophy: "Ik heb van de zes races die ik reed er vier gewonnen, waaronder de race op Spa-Francorchamps. Ik eindigde een keer als derde en ik werd op Assen vierde nadat ik als laatste startte. In het kampioenschap eindigde ik als derde. Ik ben tevreden."

De andere Kroon Racers die tijdens de Finaleraces aan de start kwamen waren na afloop van de wedstrijd minder blij. Evert Kroon haalde het einde van de race niet. Junior-rijder Rembert Berg werd veertiende. Chris Zegers moest met technische problemen de pits in. Hij kon weliswaar de race vervolgen maar kwam in het startveld van 31 coureurs niet verder dan de 24e plaats.

Snelste trainingstijd: Pim van Riet 1:59.133, gemiddelde snelheid 129.939 k m/u
Snelste raceronde: Phil Bastiaans 1:59.416, gemiddelde snelheid 129.631 km/u
Snelste junior: Loek Bodelier (vijfde plaats overall)

Eindstand Marlboro Renault Mégane Trophy 1999
1 John de Vos 143 punten
2 Pim van Riet 125 punten
3 Phil Bastiaans 111 punten
4 Hugo Charles 70 punten
5 Sebas. Bleekemolen 62 punten

Eindstand Juniorklassement 1999
1 Frank Scholten 48 punten
2 Roy van der Weijden 41 punten
3 Manfred Bavelaar 32 punten
4 Rembert Berg 31 punten
5 Mental Theo 26 punten

De volgende race van Kroon Racing is op 30 oktober. Evert Kroon en Phil Bastiaans rijden dan als duo tijdens de Zandvoort 500.

Deel: ' Autosport Vijfde overwinning Kroon Racing '
Lees ook