jos verstappen

zeer geslaagde test voor jos. 4 februari
2000

de eerste testdag van jos in de arrows zit erop en is meer dan goed verlopen. jos was bezig met een zeer snelle ronde toen helaas de auto op het rechte stuk stilviel. terwijl de snelheid er al uit was, rolde jos door de tijdwaarneming en zette daarmee nog altijd een 1.22.4 op de klokken. omgerekend zou dat betekenen dat jos een hoge 1.21 had kunnen rijden. jos vertelde ons hierover, "Het is best zonde dat het gebeurde. Ik ben er van overtuigd dat ik zeker een 1.21.8 of
1.21.9 had gereden. De test van vandaag is voor mij het bewijs dat de auto heel veel potentieel heeft."

4
Februari
2000
Jos goed op dreef tijdens eerste test.

Momenteel is Jos nog steeds aan het rijden met de Arrows op het circuit van Barcelona. De test verloopt zeer voorspoedig en Jos heeft een snelste tijd van 1.22.3 laten noteren. Ook Jordan en Benetton zijn aan het testen op het Spaanse circuit. Met deze tijd laat Jos tijdens zijn eerste testdag gelijk de beide Benettons achter zich. Hiermee wordt al duidelijk dat Arrows een zeer competitieve auto heeft neergezet. Hieronder de voorlopige testtijden van vandaag.

 
Pos Naam Land Team Ronde tijd 1 Heinz Harald Frentzen Duitsland Jordan 1:22.201 2 Jos Verstappen Nederland Arrows F1 1:22.349 3 Alexander Wurz Oostenrijk Benetton 1:22.373 4 Giancarlo Fisichella Italië Benetton 1:22.506

4
Februari
2000
Jos 4 tiende sneller dan teamgenoot.

Jos is momenteel volop bezig met het testen van de Arrows A21. Inmiddels heeft hij 8 ronden gereden en is nu bezig te wennen aan de auto en doet het momenteel nog redelijk rustig aan. Hoewel het 7 maanden geleden is dat Jos in een Formule 1 bolide heeft gereden is hij nu al sneller dan teamgenoot Pedro de la Rosa. Deze zette gisteren een tijd van 1.25.00 op de klokken. Jos reed tijdens deze 8 ronden een tijd van
1.24.6 en was daarmee 4 tiende sneller dan zijn teamgenoot.

4 Jos rijdt eerste testronden in Barcelona. Februari
2000 Zojuist heeft Jos Verstappen zijn eerste ronden gereden in de nieuwe Arrows A21.op het circuit van Barcelona. Jos was zeer enthousiast over de auto en heeft inmiddels 4 testronden gereden. Jos meldde ons: "Het totaalpakket voelt zeer goed aan en ook de Supertec motor voelt enorm goed. Het was echter wel weer even wennen na 7 maanden niet in een Formule 1 auto te hebben gereden." Het enige punt dat wat Jos betreft aangepast mag worden is het gaspedaal. "Deze voelt voor mij te zwaar aan en zal iets lichter gemaakt worden" aldus Jos. Vanmiddag zal Jos wederom op het Spaanse asfalt de Arrows A21 testen.

4
Februari
2000
Nieuwe vleugel op tijd in Barcelona

Vandaag is het de beurt aan Jos Verstappen om plaats te nemen in de A21 en zijn eerste testkilometers te maken. De voorvleugel die gistermiddag Pedro de la Rosa zijn test beëindigde is inmiddels vervangen door een verstevigd exemplaar. Het Arrows team heeft de hele nacht hard doorgewerkt en vanochtend vroeg is met de privé jet van Tom Walkinshaw de nieuwe voorvleugel van de A21 naar Barcelona overgevlogen. Jos heeft gisteren een overweldigende belangstelling van de Nederlandse pers gehad. Onder meer het AD, Het Parool, de Limburger, Gelders Nieuwsblad en heb blad formule 1 hebben Jos gisteren flink bezig gehouden met de vele interviews. Ook de camera's van RTL waren gisteren al aanwezig in afwachting van de eerste test sessie van Jos. Vandaag zal hun geduld beloond worden wanneer Jos vandaag de pits uitrijdt met de Arrows.

3 Wederom een korte dag voor Arrows. Februari
2000 De test van Pedro de la Rosa moest vandaag vroegtijdig worden gestopt. Door het afbreken van de voorvleugel bij ruim 300 km/uur spinde de wagen aan het einde van het rechte stuk van de baan. De Spanjaard kwam gelukkig met de schrik vrij en de schade aan de wagen viel mee zodat deze in de pits gerepareerd kon worden. Het afbreken van de voorvleugel is vermoedelijk te wijten aan een te lichte constructie. Formule 1 teams zijn altijd opzoek naar zo min mogelijk gewicht waarbij uiteraard ook de aerodynamica een rol speelt. Het team heeft na de spin in ieder geval besloten de voorvleugel voor morgen te verstevigen wat weer tot gevolg had dat Pedro niet meer heeft kunnen rijden na zijn spin. Morgen is het dan definitief de beurt aan Jos voor zijn eerste kennismaking met de auto op de baan en zoals het er nu naar uitziet zal het weer in ieder geval meewerken.

Hoewel Jos uiteraard het liefst vandaag al in de auto was gekropen moest hij dus nog even in de wachtkamer plaats nemen. Echt verveeld heeft hij zich niet, met name vanuit Nederland was er veel pers naar het circuit van Barcelona gekomen om de eerste meters van Jos in de A21 te kunnen volgen. En wat doet de pers als die coureur nog niet aan rijden toekomt…..: en dus moest Jos van de ene naar de andere camera en van het ene naar het andere interview.

©1995-2000 Jos Verstappen Info Page at www.verstappen.nl. All Rights Reserved

Deel: ' Autosport Zeer geslaagde test voor Jos Verstappen '
Lees ook