Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
11 september 2001

Milieuweekend op 22 en 23 september
Autotron Rosmalen geeft Milieudiploma uit

Op zaterdag 22 september is het Autoloze Zaterdag. Autotron Rosmalen wil om die reden extra aandacht schenken aan de milieuproblematiek. Voor de kinderen is het daarom het hele weekend mogelijk een Milieudiploma te behalen. Zij verdienen dit diploma door 10 vragen en/of opdrachten te vervullen. Deze vragen zorgen voor een extra leuk, maar toch ook leerzaam bezoek.

Hoewel het eigenlijk alleen zaterdag 22 september Autoloze Zaterdag is, kunnen kinderen toch het hele weekend het Milieudiploma behalen.

Milieudiploma
Het Milieudiploma kan behaald worden door 10 vragen te beantwoorden. Deze op milieu gerichte vragen zijn speels, maar tegelijkertijd ook interessant en leerzaam. De vragenlijst geeft op deze manier een extra tintje aan het bezoek aan Autotron. Daarnaast wordt hen veel geleerd over het milieu en de problemen daaromtrent. De kinderen maken plezier in alle delen van het park, terwijl ze ook met de milieuvragen bezig zijn. Na het beantwoorden van alle vragen is hun kennis vergroot en kunnen ze het Milieudiploma ophalen.

Vragen
Er zijn doe- en denkvragen te beantwoorden. Zo wordt er aandacht besteed aan algemene milieuzaken, maar gaat het bijvoorbeeld ook over de auto's in het automuseum. Daarnaast moeten ze ook denkwerk verrichten. Bijvoorbeeld het meedenken aan een manier van vervoer die zo milieuvriendelijk mogelijk is. Hierdoor worden de kinderen "gediplomeerde" milieukenners die voortaan weten hoe zij hun steentje aan een beter milieu kunnen bijdragen.

Autoloze Zaterdag
Autoloze Zaterdag is een initiatief van Milieudefensie en het LOAZ (Landelijk Overleg Autovrije
(Zon-)dag dat voor het derde achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd. Tientallen Nederlandse gemeenten sluiten straten of stadscentra af voor het autoverkeer. Daardoor zal het op deze dag rustiger, veiliger en gezonder zijn dan op andere dagen, wat ten goede komt aan het milieu. Samen met Autoloze Zaterdag wordt op 22 september ook Europese Autovrije Dag, Openbaar Vervoer-promotiedag en Landelijke Fietsdag georganiseerd.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is in september op donderdag tot en met zondag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang fl. 17,50 en voor volwassenen fl. 21,50. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen. Autotron is ook te bereiken met de Sprookjespendel, de speciale buspendel (reserveren via 0900-2020111, 22ct. p.m). Er is altijd wel een opstapplaats bij u in de buurt.

Deel: ' Autotron Rosmalen geeft Milieudiploma uit '
Lees ook