Autoverzekering speciaal voor vrouwen, interessant voor verzekeraars


Vrouwen maken minder schade tijdens het rijden.

UTRECHT, 20160727 -- Vrouwen maken gemiddeld minder ongelukken dan mannen. En zijn daarmee een interessante groep voor verzekeraars. Steeds meer verzekeraars lanceren een speciaal label voor vrouwen concludeert Goedkoopsteautoverzekering.net

Door de jaren heen hebben veel onderzoekers zich bezig gehouden met de vraag wie het meest veilig rijdt. Veelal is de conclusie dat vrouwen veiliger rijden. Dit wordt bevestigd in een recent onderzoek van de Britse verzekeringsmaatschappij Privilege. Het onderzoek toonde bijvoorbeeld dat vrouwen in 79 procent van de gevallen spiegelen, waar mannen dat slechts in 46 procent van de gevallen doen. Ook stoppen meer vrouwen voor het stoplicht dat op oranje gaat. Dit gaat om 85 procent, terwijl mannen slechts in 44 procent van de gevallen stoppen.

Wel hebben mannen over het algemeen een beter observatievermogen. Mannen zien bijvoorbeeld sneller of iemand in hun dode hoek rijdt. Dit gaat om 82 procent van de mannen, waar vrouwen een score van 71 procent hadden.

Maar over het algemeen rijden vrouwen -tegen de verwachting in- toch veiliger. Dit is ook de reden dat verzekeraars steeds vaker speciale labels lanceren gericht op de doelgroep vrouwen. Het idee is dat vrouwen minder schade berokkenen, door een veiligere rijstijl. De verzekering Zij Rijdt Beter kan bijvoorbeeld daarom de premie laag houden. Ook Onna Onna richt zich met een speciale autoverzekering voor vrouwen op deze klantengroep.


https://www.goedkoopsteautoverzekering.net/mannen-vs-vrouwen-maken-meeste-brokken/


Deel: ' Autoverzekering speciaal voor vrouwen, interessant voor verzekeraars '
Lees ook