Gemeente Maassluis

18-9-2001

22 september Autovrije Dag

Zaterdag 22 september 2001 is uitgeroepen tot Europese Autovrije Dag. Hoewel er in Maassluis geen wegen en straten zullen worden afgesloten, worden er wel degelijk activiteiten georganiseerd, vooral in de omgeving van de Markt in de binnenstad.

De organisatie van de Autovrije Dag in Maassluis ligt in handen van een Lokale Initiatiefgroep. Op de Markt, die zoals gebruikelijk in het weekeinde wel is afgesloten voor autoverkeer, zijn van 10.00 tot 16.00 uur verschillende kramen te vinden. Uiteraard van de inititiatiefgroep, maar ook de EcoTeams en de Maassluise musea zijn vertegenwoordigd.

Kleurplaat
Speciale kleurplaten zijn toegestuurd aan alle basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Maassluis. Kinderen die deze kleurplaat op 22 september inleveren bij de stand op de Markt krijgen een leuke attentie. Uiteraard zijn er ook nog hele leuke prijzen te winnen voor de mooiste ingekleurde tekeningen. De prijswinnaars zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt.

Paardentram en riksja
De Autovrije Dag wordt dit jaar ook aangegrepen om het openbaar vervoer te promoten. Ook de Nationale Fietsdag vindt op 22 september plaats. De tocht door Maassluis, georganiseerd door de Stichting Promotie Maassluis, heeft een stempelpost op de Markt. Wie het kleinschalige milieuvriendelijke vervoer een warm hart toedraagt, kan natuurlijk per fiets of benenwagen naar de binnenstad komen. Maar ook minder vaak geziene vormen van openbaar vervoer kunnen op deze zaterdag worden uitgetest. Zo rijdt er een paardentram door de binnenstad en kunnen liefhebbers gebruik maken van een riksja of fietstaxi.

Musea
De musea in de Maassluise binnenstad zijn op zaterdag 22 september gratis toegankelijk voor het publiek. Belangstellenden kunnen terecht in het Nationaal Sleepvaartmuseum aan de Hoogstraat, Varend Museum Furie aan de Stadhuiskade en het Gemeentemuseum aan de Zuiddijk. De musea zijn vanaf 10.00 uur geopend.
In het gemeentemuseum is een videofilm te zien die een impressie geeft van de eerste Autovrije Dag in Maassluis op 24 september vorig jaar. Ook kunnen belangstellenden het kunstwerk bekijken dat Maassluise kinderen op deze dag onder begeleiding van de kunstenaar Omar Rasul hebben vervaardigd.

Deel: ' Autovrije Dag in gemeente Maassluis '
Lees ook