Gezamenlijk persbericht LOAZ en Milieudefensie

Autovrije Zondag met activiteiten in meer dan 50 steden. Oproep bekende Nederlanders: ‘Laat de auto staan op 19 september’.

Amsterdam/Houten, 13 september 1999 -- Meer dan 50 steden doen actief mee met de Autovrije Zondag op 19 september. In die plaatsen worden vaak ook straten afgesloten voor het autoverkeer. In de autovrije gebieden worden activiteiten georganiseerd zoals fietstochten, straattheater, skeelertochten, kinderactiviteiten en debatten. In een aantal steden is het openbaar vervoer die dag gratis of goedkoper. Dat blijkt uit een inventarisatie die de initiatiefnemers van de Autovrije Zondag, het Landelijk Overleg Autovrije Zondag (LOAZ) en Milieudefensie, vandaag op internet publiceren.

De plaatsen met ‘autovrije’ activiteiten:

Almere, Amsterdam, Baarn, Breukelen, Boxtel, De Bilt, Delft, Den Haag, Deventer, Doesburg, Driebergen, Emmen, Geleen, Goes, Gouda, Grave, Groningen, Haarlem, Hardenberg, Heemstede, Hengelo, Hoofddorp, Houten, Krommenie, Kerkrade, Leek/Roden, Leusden, Maastricht, Maartensdijk, Maarssen, Meerssen, Naarden, Noordenveld, Nijmegen, Oldenzaal, Ooststellingwerf, Purmerend, Raalte, Rhenen, Roermond, Scheemda, Schiedam, Sittard, St. Odilienberg, Tilburg, Utrecht, Valkenswaard, Veldhoven, Venlo, Woerden, Zoetermeer en Zwolle.

Landelijke aftrap op het asfalt van het Damrak

In het autovrije Amsterdam geven initiatiefnemers LOAZ en Milieudefensie de landelijke aftrap van de Autovrije Zondag. Dat gebeurt om 11.30 uur met een theaterspektakel op de Dam, om 12.00 uur gevolgd door openingstoespraken van Klaas Breunissen (LOAZ) en Wijnand Duijvendak (Milieudefensie) in een tent voor de ingang van de Bijenkorf-parkeergarage aan het Damrak. Aansluitend gaan politici en vertegenwoordigers van Milieudefensie, de fietserbond ENFB, FNV en Verontruste ANWB-leden in debat.
* Datum: Zondag 19 september om 12.00 uur

* Plaats: Tent op Damrak (voor Bijenkorf-parkeergarage), Amsterdam

Bekende Nederlanders roepen op: “Laat de auto staan”

Vanaf vandaag verschijnen in een aantal landelijke dagbladen advertenties waarin bekende Nederlanders iedereen oproepen om op 19 september de auto een dagje te laten staan. Aan deze advertenties wordt meegewerkt door presentator Jos Brink, sportvrouw Nelly Cooman, Philips-topman Cor Boonstra en zijn chauffeur, wetenschapsjournalist Chriet Titulaer en spelleider François Boulangé. Veertig andere prominenten, waaronder Kardinaal Simonis, FNV-voorzitter De Waal, Majoor Bosshardt en Adelheid Roosen spraken eerder al hun steun uit voor het initiatief.

###

Deel: ' Autovrije Zondag met activiteiten in meer dan 50 steden '
Lees ook