Daihatsu Holland B.V.

Autoweek roept Daihatsu dealers voor de tweede keer uit tot beste van Nederland

12 Maart 2003

Op basis van onafhankelijk onderzoek dat is uitgevoerd door NFO/Trendbox, heeft Autoweek voor de tweede keer de Tevredenheids Trofee uitgereikt. In de categorie autodealers zijn de Daihatsu dealers voor de tweede keer onbetwist uitgeroepen tot de beste dealers van Nederland.

Uit het onderzoek komt naar voren dat met name het nakomen van afspraken, de service, het geven van advies en de beleefdheid van het verkooppersoneel zeer hoog scoren bij de dealers van het Japanse merk Daihatsu.

Opvallend was de grote afstand tussen de Nummer één (Daihatsu) en de nummer twee op de ranglijst. Volgens directeur George van Balen van Daihatsu "te verklaren door het feit dat adel verplicht. De Daihatsu dealers kwamen vorig jaar ook als de allerbeste uit de bus en blijkbaar hebben ze er dit jaar nog een schepje bovenop gedaan."

Al met al is het feest voor de Daihatsu dealers. Naast de Autoweek trofee werd vorige week ook al door de Consumentenbond een onderzoek gepubliceerd waarbij Daihatsu uit de bus kwam als merk met de hoogste betrouwbaarheid. Daihatsu scoorde zelfs de allerhoogste bedrijfszekerheid in de kleine en compacte klasse.

George van Balen: "De persoonlijke benadering van de klanten, de tijd nemen om naar mensen te luisteren en het werkelijk geven van service en eerlijk advies als dat nodig is, vormen de sleutel voor het succes van de Daihatsu dealers. Plus vanzelfsprekend perfecte auto's met Japanse perfectie."

De trotse Daihatsu directeur: "Bij de Daihatsu dealer is de klant nog steeds klant en geen nummer". Nu rust de uitdagende taak om te zorgen dat de dealers nummer één blijven, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het zit opgesloten in de cultuur van dit Japanse merk. Al is het 99%, men zal altijd streven er toch nog iets meer van te maken."

De Daihatsu dealers vieren dit feestje middels het aanbieden van een gratis winterinspectie voor de auto, waarbij ook rijders van andere merken welkom zijn, om de kwaliteit van de Daihatsu dealers te ervaren. Daarom krijgt de klant, ook helemaal gratis, startgarantie op zijn auto als hij na de inspectie in goede staat wordt bevonden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Autoweek roept Daihatsu dealers weer uit tot beste van Nederland '
Lees ook