AVA-CO2 benoemt Gordon Mehrtens als CFO

AVA-CO2, pionier in hydrothermische carbonisatie (HTC), heeft Gordon Mehrtens tot haar Chief Financial Officer benoemd. Met deze aanstelling van deze ervaren ex-top manager van BP, heeft AVA-CO2 haar senior management team volledig gemaakt en kan het bedrijf haar geplande internationale expansie voortzetten.

ZUG, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)-- 20110405 --

AVA-CO2 kondigt met groot plezier de benoeming per 1 april aan van Gordon Mehrtens tot Chief Financial Officer (CFO) bij het bedrijf. Naast een carrière als Group CFO bij Biopetrol Industries, en CFO bij BP Zwitserland en BP Oostenrijk, en als lid van de Raad van Bestuur van BP Zwitserland, heeft Gordon Mehrtens een indrukwekkend curriculum als financiële deskundige met grote en langdurige internationale ervaring in de energiesector opgebouwd.

Gordon Mehrtens maakt hiermee het senior management team van AVA-CO2 compleet. Het bedrijf dat gevestigd is in Zug, Zwitserland, is nu gereed voor verdere internationale groei. "AVA-CO2 heeft met Gordon Mehrtens er een eerste klas financiële expert met excellente internationale contacten bij gekregen. Zo versterken wij onze startpositie voor de wereldwijde verspreiding van industriële HTC-fabrieken van AVA-CO2," verklaarde Peter Achermann, Voorzitter van de Raad van Bestuur van AVA-CO2.

In oktober van het vorige jaar presenteerde AVA-CO2 de grootste hydrothermische carbonisatie (HTC)- installatie ter wereld, in Karlsruhe, Duitsland. Hiermee was AVA-CO2 het eerste bedrijf die de stap nam om van onderzoek op industrieel gebruik van HTC-technologie over te gaan. Met de HTC-technologie wordt van biomassa gebruik gemaakt voor het verkrijgen van hernieuwbare energie, waarbij broeikasgassen verminderd worden en een neutraal tot negatief CO2 -evenwicht wordt bereikt.

U kunt een foto van Gordon Mehrtens in afdrukbare resolutie downloaden van "Downloads" op www.ava-co2.com

Hydrothermische carbonisatie (HTC)

Bij het HTC-proces worden onder verhitting en druk moleculen uit de biomassa verwijderd en de residukoolstof binnen een paar uur in hoogwaardige biokoolstof omgezet. Hiervoor wordt de biomassa als een waterige oplossing in een drukvat opgewarmd, waarna er een exothermisch proces plaats vindt. Hydrothermische carbonisatie heeft onder anderen als kenmerk dat het ook plantaardige biomassa met een hoog watergehalte kan verwerken.

Het HTC-proces is zeer krachtig en gebruikt alle in de biomassa bestaande koolstof. Het verkregen eindproduct is hoogwaardige CO2-neutrale biokoolstof. Dank zij de stabiliteit en zeer hoge energetische dichtheid hiervan, kan deze biokoolstof zonder problemen worden opgeslagen en op efficiënte wijze getransporteerd. Anderzijds kan ook biohoutskool in het HTC-proces worden vervaardigd. Dit product lijkt op humus en wordt in de landbouw gebruikt voor de bodemverbetering en het opvangen van CO2. Het hydrothermische proces werd in 1913 door Friedrich Bergius onderzocht. In 1931 won hij de Nobelprijs in scheikunde.

Over AVA-CO2

AVA-CO2 biedt wereldwijde oplossingen voor de omzetting van biomassa in duurzame energiebronnen. Als pionier in hydrothermische carbonisatie (HTC), houdt AVA-CO2 zich bezig met de planning, implementatie en operaties van HTC-installaties ten dienste van haar klanten. Deze installaties zetten residu's op efficiënte en winstgevende wijze om in hoogwaardige biokoolstof of biohoutskool. Het proces bindt broeikasgassen waarbij CO2 -neutraliteit verzekerd wordt. Het bedrijf is ingeschreven in het handelsregister in Zug, Zwitserland, en heeft een dochteronderneming in Karlsruhe, Duitsland. In oktober 2010 lanceerde het de eerste en grootste HTC-installatie voor industrieel bereik ter wereld.

www.ava-co2.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
AVA-CO2 Schweiz AG
Thomas M. Kläusli
CMO en Public Relations
Telefoon: +41 41 727 09 70
Mobiel: +41 78 936 74 81
E-mail: media@ava-co2.com

www.ava-co2.com

Deel: ' AVA-CO2 benoemt Gordon Mehrtens als CFO '
Lees ook