Arnhem,17 maart 1999

AVAL Opleidingen neemt Technisch Opleidingscentrum over van Acordis

De overname resulteert in een breed aanbod van technische, vakgerichte opleidingen bestaande uit standaard cursussen en uit klantgericht maatwerk. De overname past in de strategie van AVAL Opleidingen met betrekking tot realisatie van een landelijke dekking en uitbreiding van het aanbod van technisch-specialistische opleidingen.

AVAL Opleidingen, met hoofdkantoor in Rotterdam en onderdeel van Start Holding, is opgericht in 1926 en verzorgt bedrijfsgerichte opleidingen op het gebied van lastechniek, arbo en veiligheid, alsmede opleidingen gericht op aankomend werktuigbouwkundig vakmanschap.

Het Technisch Opleidingscentrum (TOC) van Acordis met 15 medewerkers en vestigingen in Arnhem en Emmen is van oudsher een dienstverlenend opleidingsinstituut binnen de Acordis organisatie. Het TOC verzorgt opleidingen en cursussen die met name zijn gericht op onderhoud en instandhouding van technische installaties. Deze opleidingen hebben betrekking op de vakrichtingen werktuigbouwkunde, elektro- en instrumentatietechniek en nieuwe technologieën.

Acordis is een multinationale groep van ondernemingen die wereldwijd afnemers bedient met chemische vezels en speciale materialen voor industriële, textiele, medische en hygiënische toepassingen. De Acordis groep heeft een omzet van meer dan NLG 5 miljard, 19.000 medewerkers wereldwijd en productiebedrijven in Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Brazilië, Italië, Spanje en Polen.

Acordis is een volledige dochteronderneming van Akzo Nobel nv.

Acordis Nederland bv
IndustriePark Kleefse Waard bv


Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Start Uitzendbureau, de heer E. Theunissen, tel (0182) 695028.

Deel: ' AVAL Opleidingen neemt Technisch Opleidingscentrum over '
Lees ook