Avantes BV winnaar 2016 in Optische-instrumentenbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

Rotterdam, 20160401 -- Avantes BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Optische-instrumentenbranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende internationale onderneming, met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘Avantes weet haar uitgebreide kennis van optische instrumenten uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Het bedrijf begon vanuit een garage, maar dat is tegenwoordig wel anders, met vestigingen over de hele wereld en een hoofdkantoor in Apeldoorn van zo’n 2.500 m2. Bij Avantes wereldwijd zijn dagelijks rond de 90 mensen bezig met het ontwikkelen, bouwen, verkopen en verschepen van spectrometers, lichtbronnen, optische vezelkabels en accessoires voor haar gewaardeerde klanten. Toepassingen worden gevonden in tal van markten, zoals medische technologie, voedselindustrie, milieu (detectiesystemen in lucht en water), chemie, mijnbouw en metaalindustrie. Avantes BV is opgericht in 1994.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Avantes BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Avantes, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. De onderneming biedt oplossingen die veelal op het moment van de vraag nog ontwikkeld moeten worden. R&D is dan ook van levensbelang.’ 

Wereldwijd leidend

Avantes is wereldwijd leidend fabrikant van Fiber Optic Spectroscopy-instrumenten en -systemen en levert modulair opgebouwd maatwerk voor zeer klantspecifieke vragen. Haar miniatuur-spectrometersystemen zijn ontworpen om metingen en onderzoek te verrichten en analyses te kunnen maken in het lichtspectrum. ‘Een spectrometer is een klein hightech meetinstrument dat vele toepassingen kent. Het kan bijvoorbeeld meten of een moedervlek kwaadaardig is, hoeveel meststoffen de bodem bevat of hoeveel uitlaatgassen er zich in tunnels bevinden. Met een combinatie van hightech hardware en software levert Avantes meetoplossingen en bruikbare informatie op het allerhoogste niveau’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

De hoogopgeleide werknemers vormen de assets van de onderneming. Kennismanagement (ontwikkelen, delen en borgen) vindt intern plaats, maar ook extern bij de hightech industrie. De belangrijkste opdrachtgevers, waaronder de meest vooraanstaande universiteiten ter wereld, vormen een bron van innovatie. Op deze wijze kan Avantes altijd voorop blijven lopen.

‘Zeer goed luisteren en zeer marktgericht zijn, daar zit het geheim. Niet dat andere bedrijven dat niet doen, maar Avantes doet het net iets beter!’, aldus de Nominatiecommissie. ‘Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze onderneming een absolute wereldtopper en de terechte branchewinnaar. Zeker waardig voor de award voor meest innovatieve onderneming, maar wellicht ook een kanshebber voor de eindoverwinning 2016!

Meer informatie: www.avantes.com

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.


Deel: ' Avantes BV winnaar 2016 in Optische-instrumentenbranche '
Lees ook