Ingezonden persbericht


Avaya en Nokia leveren gezamenlijk Fixed-to-Mobile Convergence-oplossing

Intelligente communicatieoplossingen verbinden vaste en mobiele netwerken voor hogere productiviteit, gebruikerscontrole en lagere kosten

Nieuwegein, 11 oktober 2007 - Avaya, Inc. (NYSE: AV), leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt, en Nokia luiden met een Fixed-to-Mobile-oplossing de volgende fase van hun samenwerking in. Met Avaya One-X Mobile Dual Mode Edition krijgen de gebruikers van de Nokia E-series mobiele toestellen toegang tot zakelijke-telefoniefuncties via één nummer, en dit zowel via het draadloos WIFI-datanetwerk als via publieke mobiele netwerken. Ze kunnen nu met één druk op de knop schakelen tussen WiFi (op kantoor) en mobiel (buiten de kantoormuren). Hierdoor verloopt enerzijds de communicatie voor de mobiele gebruiker eenvoudiger en efficiënter, en anderzijds levert het een enorme kostenbesparing op voor het bedrijf.

De gezamenlijke oplossing combineert op Internet Protocol (IP) gebaseerde applicaties met de Nokia Eseries-apparaten (Nokia E60, E61 en E70), waardoor bedrijven maximaal gebruikmaken van Fixed Mobile Convergence. Het aanbod omvat een dual-mode apparaat dat Session Initiation Protocol (SIP) ondersteunt. Hierdoor kan de device gesprekken via zowel mobiele als draadloze Local Area Networks (WLAN) ontvangen, in de buurt van kantoor alsook elders.

Avaya One-X Mobile Dual Mode Edition werkt als volgt: als een medewerker binnen de kantoormuren communiceert, verloopt dit via het bedrijfscommunicatiesysteem en een beveiligd WiFi-netwerk. Het is hierdoor niet nodig kostbare mobiele belminuten te gebruiken. Buiten bereik van het WiFi-netwerk is het met één druk op de knop mogelijk om over te schakelen naar het mobiele netwerk. Hiervoor is het niet nodig een gesprek te onderbreken.

De combinatie van de Nokia Eseries en Avaya One-X Mobile Edition biedt gebruikers een groter gemak, meer functionaliteit en betere beveiliging. Ze kunnen met deze oplossing hun persoonlijke èn zakelijke gesprekken via één apparaat afhandelen. Hiervoor beschikken ze over één nummer en één interface voor voicemailberichten. Bovendien hebben ze toegang tot zakelijke-telefoniefuncties, waaronder conferencing, doorverbinden en extensiebellen. Deze vergroten de productiviteit. Uiteraard is ook aan beveiliging gedacht. Zo is het Nokia Eseries-apparaat te authenticeren met een PBX, waardoor bedrijven een betere controle hebben over draadloze communicatie. Alleen geautoriseerde gebruikers krijgen in dit geval toegang tot bedrijfssystemen.

"Door de functionaliteit van IP PBX te koppelen aan mobiele apparaten binnen en buiten kantoor, verandert mobiliteit de manier waarop bedrijven zakendoen", zegt Tom Furlong, Vice-President Security & Mobile Connectivity van Nokia. "Het feit dat een vooraanstaande leverancier van IP-telefonieoplossingen als Avaya zijn oplossingen integreert met de Nokia Eseries, stelt ons in staat om mensen via elk netwerk te verbinden met elke zakelijke applicatie of databron."

"De integratie van de mobiliteitsapplicaties van Avaya met de dual-mode technologie van Nokia is een belangrijk onderdeel van onze visie om iedere medewerker Intelligent Communications te bieden, ongeacht het gebruikte netwerk", zegt Geoffrey Baird, vicepresident en algemeen directeur Appliances, Mobile and Small Systems Division van Avaya. "De gezamenlijke oplossing combineert spraakapplicaties, apparatuur en netwerken om zakelijke gebruikers eenvoudige communicatiemogelijkheden te bieden. Grotere productiviteit en kostenbesparingen zijn slechts de eerste voordelen van dual-mode mobiliteit."

Avaya levert de mobiele applicatie via zijn kanaal als onderdeel van het IP-telefonieportfolio. Nokia verkoopt de oplossing via operator- en andere kanalen. Beide bedrijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en marketing.

***
Over Nokia
Nokia is een wereldleider op het vlak van mobiele communicatie en een drijfkracht achter de groei en de duurzaamheid van de ruimere mobiliteitssector. Nokia verbindt mensen met elkaar en brengt de informatie die voor hen belangrijk is, binnen handbereik met gebruiksvriendelijke en innovatieve producten als mobiele telefoons, toestellen en oplossingen voor imaging, games, media en bedrijven. Nokia biedt apparatuur, oplossingen en diensten aan voor netwerkoperators en ondernemingen. Meer informatie is beschikbaar op www.nokia.com.

Over Avaya
Avaya levert oplossingen voor Intelligent Communications waarmee klanten hun onderscheidend vermogen kunnen vergroten om zo de concurrentie voor te blijven. Meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500, vertrouwen op Avaya-oplossingen voor IP-telefonie, Unified Communications, Contact Centers en Communications-Enabled Business Processes. Avaya Global Services biedt organisaties van elke omvang een uitgebreide dienstverlening en ondersteuning.

Deel: ' Avaya en Nokia leveren gezamenlijk Fixed-to-Mobile Convergence-oplos.. '
Lees ook