Ingezonden persbericht

Persbericht

AVAYA ONTWIKKELT SAMEN MET POWERDSINE SWITCHING-SYSTEEM MET INGEBOUWDE

STROOMVOORZIENING VOOR LOCAL AREA NETWORKS

Geavanceerde oplossing biedt gebruikers betrouwbare en ongestoorde Voice over IP

TER PUBLICATIE 31 JULI 2001
Nieuwegein - Avaya ontwikkelt samen met PowerDsine het geavanceerde switching- systeem P333T-PWR, dat data én elektriciteit distribueert over bestaande ethernet-netwerken. PowerDsine is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van oplossingen voor stroomvoorziening voor de telecom- en datacomindustrie. Het systeem is gebaseerd op open industriële standaarden en voorziet IP-telefoons en overige ethernet-apparaten van elektriciteit op een betrouwbare en storingsvrije manier.

Avaya is één van de eerste leveranciers die een switch ontwikkelt volgens de aanbevelingen van de standaard voor energievoorziening via ethernet: IEEE 802.3af. Deze standaard voorziet in de noodzaak om een gevarieerd aantal netwerktoepassingen op een IP-netwerk met elkaar te verbinden. Het Avaya P333T-PWR-systeem integreert de energie over LAN-technologie van PowerDsine met de stackable P330 switching-familie van Avaya.

Traditionele digitale telefoons verkrijgen hun elektriciteit van de PBX via de telefoonkabel; als deze switch is uitgerust met een batterij of generator, blijft de telefoon ook bij een stroomstoring functioneren. IP-telefoons krijgen hun elektriciteit gewoon via het stopcontact of een aparte stroomvoorziening. Stroomvoorziening voor IP-telefonie oplossingen via het LAN in combinatie met een centrale Uninterruptible Power Supply (UPS), is eenvoudig en betrouwbaar en blijft ook bij een eventuele stroomstoring functioneren. Bovendien leidt stroomvoorziening via het LAN tot een kostenbesparing op de aanschaf van electriciteitsbekabeling, aansluitpunten en losse UPS-en.

"De leidende positie van Avaya op het gebied van geconvergeerde spraak- en datanetwerken én de ervaring van PowerDsine met de ontwikkeling van oplossingen voor stroomvoorziening staan borg voor een krachtige samenwerking", zegt Ori Bendori, Vice-President van de MultiService Networking Infrastructure Group van Avaya. "De integratie van de LAN-technologie van PowerDsine in de P330 switching-systemen van Avaya zal een integrale component zijn in de nieuwe switching-strategie van Avaya."

"Met de LAN-technologie van PowerDsine kan Avaya haar ECLIPS-oplossingen richten op uiteenlopende klanten en applicaties", zegt Amir Lehr, Vice-President Marketing van PowerDsine Ltd. "Klanten die hun switching-infrastructuur tegen lagere kosten per poort willen aanleggen en streven naar efficiënte inzet van apparatuur en bekabeling, zullen voordeel hebben van de geïntegreerde Power over LAN Fast Ethernet Avaya P333T-PWR-oplossing."

De Avaya P333T-PWR markeert de groeiende acceptatie van stroomvoorziening via LAN-technologie, die direct geïntegreerd is in een bedrijfsgerichte productoplossing op switch-niveau. Het systeem is een geïntegreerde 24-poorts Fast Ethernet oplossing die data, spraak en elektriciteit gezamenlijk distribueert over maximaal 100 meter Categorie 5 bekabeling. De Avaya P333T-PWR is ook geschikt voor de verdeling van 10MB ethernet en stroom over bestaande Categorie 3 bekabeling. De Avaya P333T-PWR distribueert een spanningsniveau van 48 Volt aan IP-telefoons uit de 4600-serie (4606, 4612 en 4624) van Avaya op switchniveau. Avaya biedt daarnaast de PowerDsine 4024 Power over LAN mid-span aan als onderdeel van haar Enterprise-Class IP-oplossingportfolio (ECLIPS) aan klanten die hun huidige switch-infrastructuur willen uitbreiden.

Avaya en PowerDsine zijn lid van de IEEE 802.3af Task Force en ontwikkelen producten volgens de aanbevelingen van de IEEE. De bedrijven werken samen aan een industriële standaard voor elektriciteitsdistributie aan ethernet-apparatuur over de LAN-infrastructuur. De Avaya P333T-PWR en de nieuwe serie 4600 IP-telefoons van Avaya ondersteunen de huidige versie van de 802.3af-standaard en zullen in de toekomst ook nieuwe standaarden ondersteunen.

De Avaya P333T-PWR is vanaf oktober 2001 beschikbaar.

Avaya
Avaya, wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven - waaronder meer dan 75 procent van de Fortune 500 -, en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Hosting en Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, callcenters en gestructureerde bekabelingssystemen. Avaya is in de Verenigde Staten marktleider in systemen voor spraakcommunicatie. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

PowerDsine
PowerDsine ontwikkelt en levert innovatieve software voor gecontroleerde stroomoplossingen aan producenten van communicatie- en datacommunicatieapparatuur. Het bedrijf werd opericht in 1994. PowerDsine is gevestigd in Hod Hasharon (Israël) en heeft een nevenvestiging in Farmingdale (New York, Verenigde Staten).
PowerDsine is een van de stichters van de IEEE 802.3af Task Force, die werkt aan de ontwikkeling van een industriële standaard voor de stroomdistributie voor ethernet-apparatuur via de infrastructuur van het Local Area Network. Zodra de standaards zijn geaccepteerd, assisteert PowerDsine producenten bij de update van hun Power over LAN-oplossingen.


Deel: ' Avaya en PowerDsine ontwikkelen switching-systeem '
Lees ook