Ingezonden persbericht

Persbericht

BARCLAYS GLOBAL INVESTORS VERWACHT KOSTENBESPARINGEN IN NETWERKVERKEER MET

ECLIPS-OPLOSSINGEN VAN AVAYA

Avaya levert DEFINITY-communicatieservers en DEFINITY R9.5-software voor convergentie van spraak- en dataverkeer; steeds meer bedrijven kiezen voor Voice over IP

TER PUBLICATIE: 4 OKTOBER 2001

NIEUWEGEIN - Avaya gaat het bedrijfsnetwerk van 's werelds grootste vermogensbeheerder Barclays Global Investors (BGI) gereedmaken voor spraak- én dataverkeer. Hierdoor kan BGI kostenreducties realiseren. Uit onderzoek van Heliview eerder dit jaar, in opdracht van Avaya, bleek dat kostenbesparingen voor ruim 80 procent van de Europese bedrijven de belangrijkste reden zijn om over te stappen op Voice over IP. Avaya verzorgt voor BGI een upgrade van haar DEFINITY-communicatieservers uit het Enterprise-Class IP Solutions portfolio (ECLIPS) met de nieuwste DEFINITY R9.5-software voor IP-oplossingen. Avaya levert tevens nieuwe IP-telefoons.

"Wij standaardiseren onze IP-telefoonsystemen uit oogpunt van kostenbesparing en het vereenvoudigen van onze netwerkadministratie", zegt Patricia Green, Manager Corporate Telecommunications bij BGI. "De betrouwbaarheid van de DEFINITY-systemen is een doorslaggevende factor geweest in onze beslissing om deze systemen geschikt te maken voor IP, in plaats van het risico te lopen dit te doen met een onbewezen technologie."

De keuze voor producten uit de ECLIPS-portfolio van Avaya door Barclays Global Investors bevestigt de verwachtingen die bedrijven hebben ten aanzien van Voice over IP. Eerder dit jaar (maart 2001) hield Heliview in opdracht van Avaya een onderzoek onder 250 bedrijven in zeven Europese landen (Nederland, Duitsland, Engeland, België, Spanje, Italië en Frankrijk) naar onder andere de investeringsmotieven voor Voice over IP. Van de bedrijven die in de praktijk de convergentie van spraak en data realiseren (eventueel in pilotvorm), kiest 48 procent voor Voice over IP vanwege de kostenreductie die het gebruik van één netwerkinfrastructuur met zich meebrengt. De komende jaren zullen steeds meer bedrijven migreren naar geïntegreerde netwerken voor spraak en data, blijkt uit hetzelfde onderzoek.

"De oplossingen uit onze ECLIPS-portfolio voorzien naadloos in de behoeften van de klant", zegt Ruud Alaerds, Manager Product Marketing & Marketing Intelligence bij Avaya. "Wij realiseren compromisloze implementaties. Dat wil zeggen, dat we voldoen aan kenmerken als flexibiliteit, betrouwbaarheid en functionaliteit. Samenvattend betekent dit, dat Avaya ervoor zorgt dat de inrichting zich voltrekt volgens de behoefte van de gebruikers, dat de systemen eenvoudig en beheersbaar zijn en dat deze altijd beschikbaar zijn."

De DEFINITY-communicatieserver uit de ECLIPS-portfolio is een schaalbare multimediale communicatieserver voor zakelijk gebruik. Door de flexibele netwerkmogelijkheden zijn spraak- en datacommunicatie goed samen te voegen, zonder dat er ingeleverd wordt op spraakkwaliteit en betrouwbaarheid. De softwareoplossingen van DEFINITY IP veranderen de DEFINTY-server in een IP-communicatieserver die spraak en data, multimedia messaging, telecommuting en remote offices, call center en Customer Relationship Management-functies (CRM) en meervoudige connectiviteitsopties ondersteunt.

De migratie naar Voice over IP is onderdeel van de strategie van BGI om haar leidende positie in de internationale financiële dienstverlening verder te versterken. BGI bedient wereldwijd internationale institutionele beleggers en zet dagelijks transacties ter waarde van miljarden dollars om over haar wereldwijde netwerk. Hiervoor zijn kosteneffectiviteit, hoge prestaties, snelheid en absolute betrouwbaarheid vereist.

De IP-telefoons uit de 4600-serie van Avaya worden met een standaard 10/100BaseT Ethernet-verbinding gekoppeld aan het IP-netwerk. Ze bevatten een full-duplex speakerphone, programmeerbare optietoetsen, down te loaden firmware, hoofdtelefoonaansluiting, infraroodpoort en geïntegreerde pc-verbindingspoort. Een ander element van Avaya's IP-oplossingen is de DEFINITY IP-softphone: een tweede generatie computertelefoon die door een geïntegreerde applicatie de pc verandert in een multifunctionele telefoon met toepassingen als nummerherkenning, beantwoording, wachtfunctie, afbreken, transfer, conferentie, snelkeuze en andere mogelijkheden. Gebruikers op afstand kunnen inloggen in de host DEFINITY-SERVER over het eigen IP-netwerk, dat goedkoper in gebruik is.

Avaya
Avaya, wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven - waaronder meer dan 75 procent van de Fortune 500 - en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Hosting en Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl

Barclays Global Investors
Barclays Global Investors is 's werelds grootste vermogensbeheerder en grootste distributeur van gestructureerde investeringsstrategieën, zoals indexering, tactische aandelenallocaties, en kwantitatieve actieve strategieën. BGI beheert een aandelenkapitaal van meer dan 800 miljard dollar verdeeld over 1.500 fondsen genoteerd aan meer dan 200 beurzen wereldwijd voor bijna 2.000 klanten in 37 landen. Als de initiatiefnemer van de eerste indexeringsstrategie, 30 jaar geleden, is BGI uitgegroeid tot een innovatieve investeringsbeheerder door wetenschap en technologie toe te voegen aan het investeringsproces. BGI is onderdeel van Barclays PLC, één van de grootste bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en een van de internationaal leidende financiële dienstverleners met activiteiten in meer dan 60 landen.

Deel: ' Avaya levert voice-over-ip aan Barclays Global Investors '
Lees ook