Ingezonden persbericht


Avaya voltooit netwerk voor 2002 fifa world cup

Eén van grootste convergente netwerken ter wereld verbindt twee landen en duizenden officials, vrijwilligers en journalisten

TER PUBLICATIE: 23 mei 2002

NIEUWEGEIN - Avaya, leverancier van spraak- en datanetwerken voor de zakelijke markt, levert - volgens planning en binnen budget - één van 's werelds grootste convergente spraak- en datanetwerken op ten behoeve van het WK Voetbal 2002 in Korea en Japan. Avaya is sponsor van het WK Voetbal 2002, het WK Voetbal voor vrouwen in 2003 en het WK Voetbal in 2006.

Voor de eerste maal is voor dit toernooi een netwerk benodigd ter ondersteuning van wedstrijden die gelijktijdig in twee landen plaatsvinden. Op 31 mei 2002 start het toernooi met een openingswedstrijd in Seoel. Tot 30 juni 2002, wanneer de finale plaatsvindt, zullen duizenden journalisten, spelers, vrijwilligers en andere deelnemers gebruikmaken van het gecombineerde spraak- en datanetwerk van Avaya.

Het convergente IP-netwerk, dat 40.000 aansluitingen biedt in 20 stadions, twee internationale mediacentra en twee FIFA-hoofdkwartieren, wordt gebruikt voor het indelen van de wedstrijden, de accreditatie van deelnemers en het bekendmaken van de uitslagen, alsook voor voorraadbeheer, hotelreserveringen en beheer van beveiligingssystemen. De accreditatie startte op 5 mei 2002 en inmiddels zijn al grote aantallen accreditatiepassen uitgegeven aan vrijwilligers en andere World Cup-medewerkers.

Eind april 2002 startte Avaya met de live simulatietesten van het netwerk. Die werden medio mei met succes afgerond. Om het grote aantal gebruikers op een kosteneffectieve manier te ondersteunen, ontwierp Avaya een serie gescheiden Virtual Private Networks (VPN's) die onderling zijn verbonden tot een wereldwijd VPN. Elk sub-VPN dient als afgeschermde tunnel voor het veilig overbrengen van data via gedeelde IP-lijnen, wat aanmerkelijk goedkoper is dan het gebruik van privé-lijnverbindingen.

De VPN's zijn onderling verbonden met behulp van Avaya Enterprise-Class IP Solutions- en multiservice- netwerkproducten, -applicaties en -diensten. Avaya implementeerde tevens draadloze LAN's in elk mediacentrum en in de twee FIFA-hoofdkwartieren. Journalisten en FIFA-officials kunnen verder gebruikmaken van door Avaya geleverde IP-telefoons voor het inbellen op het netwerk met een laptop.

Beveiliging van het netwerk wordt gerealiseerd door de installatie van Avaya's Secure Management Servers, IP Security client-software en een krachtige firewall. De systemen zijn onderling gekoppeld met Avaya SYSTIMAX GigaSPEED-bekabeling, optische kabels en Cajun-dataswitches. KT in Korea en NTT in Japan zorgen voor de verbinding met het wereldwijde openbare-telefonienetwerk.

Netwerk
Het convergente data- en spraaknetwerk is één van de grootste ter wereld. Het bestaat uit:
* 40.000 verbindingen tussen 20 stadions, twee internationale mediacentra en de twee FIFA-hoofdkwartieren in Korea en Japan;
* meer dan 10.000 data- en communicatieapparaten;
* 5.000 kilometer bekabeling van Avaya SYSTIMAX Structured Cabling;
* 200 Access Point Routers;

* 5.000 Avaya Wireless LAN PC-cards en meer dan 200 Avaya Wireless LAN Access Points;
* 150 aparte WAN-verbindingen;

* ruim 100 Avaya Cajun-dataswitches;

* 25 Avaya IP-communicatiesystemen;

* 22 DEFINITY GE SI Enterprise Communications Servers.
Avaya
Avaya, Inc., wereldwijd één van de marktleiders in de ontwikkeling, verkoop en service van spraak- en datanetwerken en communicatieoplossingen en -diensten, levert producten en services die organisaties - inclusief meer dan 90 procent van de Fortune 500 - helpen te excelleren in klantgerichtheid. Avaya levert deze oplossingen aan bedrijven en aan overheden en andere organisaties. Avaya biedt oplossingen voor Customer Relationship Management, Unified Communication, Service Providing, Multiservice Networking Infrastructure, Structured Connectivity Solutions en geconvergeerde Voice en Data Networks, inclusief de Avaya Enterprise-Class IP Solutions (ECLIPS). Deze producten worden ondersteund door Avaya Services en Avaya Labs. Avaya is wereldwijd marktleider in unified messaging, messaging-systemen, call centers en gestructureerde bekabelingssystemen, en marktleider in de Verenigde Staten in systemen en diensten voor spraakcommunicatie. Avaya is officieel partner van FIFA voor het WK 2002 in Japan en Korea, het WK 2003 voor vrouwen in China en het WK 2006 in Duitsland. In Nederland is Avaya gevestigd in Nieuwegein en Rijswijk. Meer informatie is te vinden op www.avaya.nl.

Voor meer informatie, case study, fotomateriaal:

Avaya Nederland B.V.
Bas Baars
Tel: 030 609 77 41
bbaars@avaya.com

Lammers van Toorenburg PR
Marjan Kok
Tel: 030 656 50 70
avaya@lvtpr.nl

Deel: ' Avaya voltooit netwerk voor 2002 fifa world cup '
Lees ook