Avensus introduceert de security-scan


Bescherm uw kostbaarste bedrijfsbezit; Optimale beveiliging van bedrijfsinformatie essentieel

Almere, 20120223 -- De berichtgeving over gecompromitteerde websites, waarbij klantgegevens zijn verkregen, of betalingsinformatie wordt ontvreemd, neemt explosief toe. Reguliere (of standaard) vormen van beveiliging voldoen vaak niet meer, aangezien de “aanvallers” deze softwarematige beveiligingsoplossingen vaak listig weten te omzeilen. Hoe veilig is uw database? Zijn alle beveiligingscomponenten up-to-date? Worden regels en procedures rondom wachtwoorden, zowel voor reguliere gebruikers áls voor beheerders stringent toegepast? Vragen die momenteel binne iedere organisatie actueler dan ooit zijn.

Voor deze vragen introduceert Avensus de security-scan. Vanuit deze inventarisatie wordt een helder beeld verkregen omtrent de informatiebeveiliging binnen een organisatie en kunnen risico’s worden afgewogen om een juiste keuze maken ten aanzien van het realiseren van een optimaal beveiligde omgeving.

Kritische Klantgegevens zijn overal - banktransacties, patiëntengegevens in de gezondheidszorg, studenten informatie, credit card gegevens, klantgegevens in een webshop, social media platformen en nog veel meer. Gegevens zijn niet alleen opgeslagen in het datacenter, een kassa, een werkstation, maar “reist” ook buiten de controles van een IT-afdeling, namelijk via het internet of per transport voor archivering.

Bedrijven en overheden zijn verantwoordelijk voor de bescherming van de privacy - en prive-gegevens- van hun klanten, patiënten, burgers, medewerkers en zakelijke partners. Deze verantwoordelijkheid is nu ook steeds meer onderdeel van wetgeving, regelgeving, en de regels binnen een specifieke industrie.

Databases zijn een kern component in het huidige bedrijfsleven. Organisaties slaan steeds meer gevoelige informatie op in databases, dit is een kostbaar bezit en inbreuk hierop vormt een enorm  risico. Dit kan leiden tot boetes door het niet naleven van wet- en regelgeving, data-verlies en wellicht nog belangrijker: reputatieschade.

Database Encryptie oplossingen worden gebruikt om dit te minimaliseren. Of de gegevens in een database blijven, worden overgedragen via een netwerk, of een back-up op tape, encryptie zorgt ervoor dat de gegevens alleen leesbaar zijn door applicaties of personen met de juiste encryptie sleutels.

Avensus beheert dit specialisme en heeft veel ervaring binnen financiële instellingen (80% van de Nederlandse banken); zij levert deze encryptie en aanvullende (netwerk) security ICT oplossingen voor een optimale en veilige bedrijfsvoering met als doel totale controle én  beheersbaarheid.
Een eigen team van uiterst vakkundige, gecertificeerde Security Specialisten die buigen op jarenlange ervaring binnen Enterprise en High Grade Security, zijn daarbij gescreend door de Nederlandse Regering op het niveau van de EU-Secret.

Meer informatie op onze website: www.avensus.eu


Deel: ' Avensus introduceert de security-scan '
Lees ook