Avicennaprijs 2015 voor aanpak leefsituatie kwetsbare arbeidsmigranten


GGD West-Brabant krijgt prijs voor vernieuwende, overdraagbare methode

UTRECHT, 20150520 -- De Stichting Avicenna heeft de Avicennaprijs 2015 toegekend aan GGD West-Brabant voor de methodiek "Leefsituatie arbeidsmigranten, verborgen kwetsbaarheid waar de GGD voor opstaat!". De jury is onder de indruk van het slagvaardig optreden van de GGD en de wijze waarop deze zich vanuit haar vangnetfunctie inzet voor de gezondheid van kwetsbare arbeidsmigranten, een groep die maar al te gemakkelijk over het hoofd wordt gezien. De jury complimenteert GGD West-Brabant met de vernieuwende en overdraagbare methodiek. Ivan Wolffers overhandigt de Avicennaprijs op 19 mei in Utrecht tijdens de conferentie "Gezond en wel opgroeien in een (achterstands-)wijk", georganiseerd door RVZ en Pharos.

De Avicennaprijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een zorgverlener of organisatie die in de voorafgaande periode heeft bijgedragen aan een wezenlijke verbetering van de zorg aan migranten en vluchtelingen. De prijs werd dit jaar voor de negende maal uitgereikt. Er waren dit jaar negen voordrachten.

De voordrachten die naast de winnaar van de prijs het hoogst scoorden, zijn het project Equator Poli Stad, dat voorzieningen biedt voor getraumatiseerde vluchtelingen zonder verblijfsrecht en de Stichting Inaya Zorg, die dagactiviteiten aanbiedt voor migrantenvrouwen met een licht verstandelijke beperking en/of psychische klachten in Utrecht.


Deel: ' Avicennaprijs 2015 voor aanpak leefsituatie kwetsbare arbeidsmigranten '


Lees ook