Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

27 juni 2002

AVIVA: eerste Feng-Shui gebouw in Europa, order van 82 miljoen euro

Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft van projectontwikkelaar Atrion Immobilien Gesellschaft GmbH opdracht ontvangen voor zowel de bouwkundige uitvoering van als de technische infrastructuur in het nieuw te bouwen luxe kantorencomplex AVIVA in München. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van 82 miljoen euro. AVIVA vormt het eerste grootschalige gebouw in Europa waarvan zowel de architectuur als de gekozen technologische oplossingen op basis van de uit het verre Oosten afkomstige Feng-Shui filosofie tot stand zijn gekomen.

Imtech is total contractor
In Duitsland bezit Imtech een goede positie in de markt voor grote(re) utilitaire gebouwen. Veelal heeft Imtech als total contractor ('Generalunternehmer') en System Integrator de verantwoordelijkheid voor alle technische oplossingen, die vanuit één coördinatie- of aanspreekpunt aan opdrachtgevers worden aangeboden. In sommige gevallen neemt Imtech ook de bouwkundige uitvoering voor haar rekening. In München is Imtech al langere tijd intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het bijzondere project AVIVA. In dit 56.000 m² luxe kantorencomplex, een initiatief van Atrion Immobilien Gesellschaft GmbH, is Imtech verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige uitvoering als complete technische infrastructuur. De totale opdracht vertegenwoordigt een waarde van 82 miljoen euro.

Feng-Shui filosofie
Het multifunctioneel kantoorgebouw ligt in het populaire zakencentrum Neuperlach-Süd en is reeds voor 100% verhuurd. Onder het gebouw is ruimte voor 842 parkeerplaatsen. Het gebouw is bijzonder omdat het geheel volgens de traditionele uit het Verre Oosten afkomstige Feng-Shui filosofie tot stand is gekomen. Het project telt drie met elkaar verbonden aluminium en glazen panden. Onder de geschakelde glazen binnenhoven bevinden zich meanderende wandelpaden, waterpartijen en een groot aantal filosofisch verantwoorde beelden. Ook de gekozen technische oplossingen zijn ontwikkeld op basis van de Feng-Shui filosofie.

Complete technische infrastructuur
Imtech is naast de bouw verantwoordelijk voor de complete technische infrastructuur, onder andere lucht- en klimaattechnologie, elektrotechniek, meet- en regeltechniek, energiebeheer en sprinklertechnologie, no-break oplossingen, alsmede een geavanceerd systeem voor geïntegreerde veiligheid. Tevens wordt een uitgebreid netwerk voor data- en telecommunicatie aangelegd, inclusief innovatieve Voice over IP (telefoneren via internet). Het project wordt uitgevoerd door Imtech Deutschland, regio Zuidoost, en zal in maart 2003 worden opgeleverd.

Deel: ' AVIVA eerste Feng-Shui gebouw in Europa, order 82 miljoen euro '
Lees ook