AVR BEDRIJVEN

AVR en Grontmij teleurgesteld over VAM-besluit

AVR en Grontmij teleurgesteld over VAM-besluit

AVR en Grontmij teleurgesteld over VAM-besluit overheid

Rotterdam/De Bilt, 11 februari 1999 - De directies van AVR en Grontmij hebben met teleurstelling kennisgenomen van het besluit van de overheid om vooralsnog met een andere partij verder te onderhandelen over de verkoop van het Drentse
afvalverwerkingsbedrijf VAM.

De Staat besloot vorig jaar haar VAM-aandelen (99.98 van het totaal) te verkopen. De AVR en Grontmij brachten daarop gezamenlijk een bieding uit in concurrentie met twee andere partijen. Uitgangspunt voor de bieding was onder meer de overweging dat de kennis van de afval- en milieumarkt het best kan worden gebundeld in een puur in afvalverwerking en milieuservices gespecialiseerde Nederlandse combinatie. Alleen op die manier blijft die kennis voor ons land behouden en kan voldoende tegenwicht worden geboden tegenover de sterk toenemende internationale concurrentie.

AVR en Grontmij zijn van mening in dat kader een interessant voorstel te hebben gedaan. Zij wachten nu het verdere verloop van de onderhandelingen tussen de Staat en de andere kandidaat-koper met belangstelling af.

Deel: ' AVR en Grontmij teleurgesteld over VAM-besluit overheid '
Lees ook