AVR en HCI ondertekenen contract - January 28, 2000

Tijdens Maintenance & Techniek wordt een revolutionaire lijn van reinigingsproducten gepresenteerd.
HCI Chemicals Benelux en AVR-Industrial Services ondertekenen op 1 februari a.s. het contract voor een unieke samenwerking. De twee bedrijven zijn actief in de chemische industrie en in de wereld van de industriele reiniging. De expertise en het materieel worden nu gebundeld om een moderne oplossing te bieden voor alle reinigingsvraagstukken voor pijpleidingen. De samenwerking houdt kortweg in dat HCI de reinigingsproducten levert, terwijl AVR-Industrial Services zorg draagt voor de reinigingswerkzaamheden met moderne vacuum- en hogedrukapparatuur.

N-Spec® is een serie van moderne en biologisch afbreekbare reinigingsproducten die door HCI in de Verenigde Staten al enige jaren met succes wordt toegepast. Omdat de productlijn snel, milieuvriendelijk en vooral veilig werkt, biedt het de ideale reinigingsmethode voor olie- of gasleidingen. N-Spec® kan zowel met als zonder pigs door de leiding getransporteerd worden, waarna sedimenten gemakkelijk loslaten. (Een pig is een reinigingsapparaat van foam of plastic, in de vorm van een kogel.

Welke soort pig het meest geschikt is, wordt bepaald aan de hand van de diameter, de lengte en de vervuiling van de pijpleiding) Na de behandeling is het mogelijk om een onschadelijke, beschermende coating in de leiding achter te laten die corrosie tegengaat. De ervaring leert dat de reinigingsfrequentie en de inspectiekosten door het gebruik van N-Spec® zullen dalen. Het rendement van de pijpleiding neemt aanzienlijk toe.

AVR-Industrial Services maakt deel uit van het afval- en milieuconcern AVR. Dit concern bestaat uit een groep gespecialiseerde ondernemingen op het gebied van integraal afvalmanagement. Het concern biedt duurzame oplossingen voor vrijwel alle afval- en milieuvraagstukken. Tot de afnemers van de diensten behoren industrie, bedrijven en overheid in binnen- en b uitenland. AVR heeft alle mogelijkheden in huis om de restproducten van de reiniging met N-Spec® op een veilige manier te verpakken, transporteren en verwerken. Het concern telt circa 1600 personeelsleden en heeft een geconsolideerde omzet van ruim 600 miljoen gulden.

HCI Chemicals Benelux B.V. is een werkmaatschappij van Holland Chemical International N.V., een wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van marketing, verkoop, opslag en distributie van chemicalien. Het bedrijf heeft 2500 mensen in dienst, werkzaam in een honderdtal kantoren en distributiecentra in meer dan 20 landen. Het distributiecentrum in Moerdijk levert industriele grond- en hulpstoffen aan afnemers in diverse bedrijfstakken.

Het samenwerkingscontract wordt 1 februari a.s. om 16.00 uur getekend in de AVR-stand (118/170) op de grens van de twee beurzen Maintenance & Techniek en Afval & Energie in het MECC te Maastricht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer L. Chevalier, Manager Public Relations van AVR. Telefoonnr 0181 - 275 501.
Een foto kunt u opvragen bij mevrouw S. van der Linden, 0181 - 275 553 afdeling Marketing & Communicatie AVR.

Deel: ' AVR en HCI ondertekenen contract '
Lees ook