AVR

AVR locaties open tijdens Nationale Afvaldag 2002 - 6 mei 2002

Op zaterdag 25 mei 2002 vindt de Nationale Afvaldag plaats. Onder het motto "Afvalverwijdering... magie of mensenwerk?" heeft het publiek op deze dag de mogelijkheid bij drie AVR-vestigingen de installaties te bezichtigen. Naar verwachting komen vele duizenden bezoekers met eigen ogen bekijken hoe de branche afval inzamelt en omtovert tot nuttige producten.

Welke AVR-vestigingen zijn geopend
De vestiging aan de Brielselaan 175 te Rotterdam, de vestiging aan de Rivierweg 20 te Duiven en de vestiging aan de Plutostraat 1 te Den Haag zijn deze dag geopend. Voor meer informatie over activiteiten per vestiging kunt u terecht op de website: www.afvaldag.nl.

Magie of mensenwerk?
Iedere Nederlander kent het wonder: het afval dat je 's morgens aan de straat zet, is 's avonds als vanzelf verdwenen. Mensen denken dat ze van hun afval niets meer terug zien. Magie? Of mensenwerk? Onherkenbaar komt ons afval bij ons terug in nieuwe glazen potten of flessen, in drukwerk, als elektriciteit of in de vorm van compost voor de tuin.

Iedereen die nu wel eens precies wil weten wat er met zijn of haar afval gebeurt, krijgt op 25 mei 2002 de kans om het magische mensenwerk in de afvalbranche eens van dichtbij te bekijken. Dagelijks zijn meer dan dertigduizend professionals in de weer met het inzamelen en verwerken van ons afval. De Nederlandse afvalbranche sorteert en bewerkt jaarlijks meer dan 56 miljoen ton afval. Daarbij wordt de modernste technologie ingezet. Het doel is ons afval milieuverantwoord te verwerken en er zoveel mogelijk nuttige producten uit te halen.

Over de Nationale Afvaldag
De Nationale Afvaldag is een initiatief van de Vereniging van Afvalverwerkers (VVAV). Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Vereniging Nederlandse Afvalondernemingen en de Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement (NVRD).
Het evenement vond in 1998 voor het eerst plaats en trok toen 80.000 bezoekers. De deelnemende bedrijven zijn verspreid over heel Nederland.

Deel: ' AVR locaties open tijdens Nationale Afvaldag 2002 '
Lees ook