AVVV

Landelijke ledenwerfcampagne van start

AVVV wil beroepsbinding verpleegkundigen en verzorgenden versterken

Landelijke ledenwerfcampagne van start

Onder het motto 'Blijf jij in je 1tje? Of doe je met ons mee!' is deze week de landelijke ledenwerfcampagne van de beroepsorganisaties van verpleegkundigen en verzorgenden van start gegaan. De campagne heeft als doel om de professionele binding en de betrokkenheid van verpleegkundigen en verzorgenden met de gezondheidszorg te versterken. Dit is van groot belang met het oog op het toenemende tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden.

Rol van beroepsorganisaties
De beroepsorganisaties vervullen een belangrijke rol bij de verspreiding van beroepsinhoudelijke kennis, het verhogen van de vakbekwaamheid en het verbeteren van de kwaliteit van de patiëntenzorg. Uit onderzoek is gebleken dat deze aspecten van grote invloed zijn op de persoonlijke voldoening van verpleegkundigen en verzorgenden.
Daarom zal een versterking van de rol van de beroepsorganisaties tevens een gunstig effect hebben op zaken als ziekteverzuim, verloop en het imago van de beroepen.

Inhoud campagne
De campagne wordt gecoördineerd vanuit de AVVV, de overkoepelende organisatie van de beroepsgroepen. Diverse middelen worden de komende maanden ingezet om de campagne breed bekend te maken bij het publiek. In mei en september worden radiospotjes uitgezonden. Daarnaast zullen er folders, affiches en advertenties in verschillende dagbladen en tijdschriften verschijnen. In de vaktijdschriften TvZ, Nursing, Verpleegkunde Nieuws, TvV en Kraamsupport zal de AVVV door middel van een artikel aandacht schenken aan de campagne. Een postermailing is verstuurd naar alle gezondheidsinstellingen en opleidingen. Op de website www.avvv.nl is vanaf vandaag een gedeelte speciaal ingericht voor de ledenwerving. Via dit internetadres of via het gratis servicenummer 0800-2888222 kan men zich opgeven voor een lidmaatschap van een relevante beroepsorganisatie.

Lidorganisaties enthousiast
De AVVV bestaat voor en door de lidorganisaties en daarom zijn de aangesloten beroepsorganisaties vanzelfsprekend nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de campagne. De lidorganisaties reageerden enthousiast op het definitieve campagnevoorstel, dat in april werd gepresenteerd. Mascotte en blikvanger van deze collectieve actie is een opvallend geel badeendje met daarbij de tekst 'Blijf jij in je
1tje? Of doe je met ons mee!'. De lidorganisaties kunnen voor hun (nieuwe) leden T-shirts, badeendjes, stickers en buttons bestellen.

Over de AVVV
De Algemene Vergadering Verpleegkundigen en Verzorgenden is het aanspreekpunt en platform voor de 400.000 verzorgenden en verpleegkundigen in Nederland. Daarnaast fungeert de AVVV als spreekbuis van de beroepsgroepen. Met 45 aangesloten beroepsorganisaties mag de AVVV zich dé koepel van verzorgenden en verpleegkundigen noemen.
Sinds november 2000 is de AVVV de vaste gesprekspartner van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, waar het de beroepsinhoud van verzorgenden en verpleegkundigen betreft.

Noot, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Vogel, woordvoerder van de AVVV: 06-29 50 45 19.

23 mei 02 09:17

Deel: ' AVVV wil beroepsbinding verpleegkundigen en verzorgenden versterken '
Lees ook