Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Doorwerth, 10 maart 2003

Ayuto en High Concept sluiten overeenkomst

Ayuto levert online help voor nieuwe versie software van High Concept

Ayuto, specialist in online help-oplossingen en gebruiksinstructies, heeft een overeenkomst gesloten met High Concept, een softwareleverancier die gespecialiseerd is in het standaardiseren van documenten. Ayuto gaat de complete online help ontwerpen, produceren en beheren voor de nieuwe versie van de SmartDocuments* van High Concept. Onderdeel van de overeenkomst is ook een tweejarige licentie voor het gebruik van de door Ayuto ontwikkelde software die onder meer de stap-voor-stap gebruiksinstructies mogelijk maken. High Concept beoogt met de integratie van Ayuto s online help eindgebruikers van de SmartDocuments optimaal te ondersteunen bij het dagelijks gebruik van deze software. Ook verwacht High Concept met de ingebruikname van online help de belasting van haar telefonische helpdesk te verminderen. Voor Ayuto betekent de samenwerking een erkenning van de toegevoegde waarde van haar allround portfolio voor het online ondersteunen van gebruikers van software en webapplicaties.


*SmartDocuments" is de overkoepelende naam van drie business-to-business softwarepakketten van High Concept (SmartDocuments, SmartControl en SmartFind), die een eenduidig documentbeheer van een organisatie bewerkstelligen.
Integratie Ayuto s online help in nieuwe versie SmartDocuments

Ayuto s online help wordt geïntegreerd in SmartDocuments van High Concept. Hierbij gaat het om de nieuwe versie van dit softwarepakket dat gericht is op de Nederlandse markt. High Concept had voor de eerdere versies een helpsysteem in eigen beheer ontwikkeld. Dit systeem voldeed slechts gedeeltelijk aan de eisen van de eindgebruikers. Straks, met de integratie van Ayuto s online help, is de nieuwe versie van SmartDocuments uitgerust met een compleet pakket aan heldere help- en ondersteuningsfuncties.

Outsourcing van kwalitatief hoogwaardige online help

High Concept is enthousiast over de samenwerking met Ayuto. Ayuto neemt ons de zorg voor het maken van goede online help volledig uit handen. Hierdoor kunnen wij ons optimaal focussen op onze kerntaak: het maken van nieuwe software die onze klanten helpt om efficiënt hun documenten te beheren. Wij zijn positief verrast over de kwaliteit die Ayuto in een korte doorlooptijd kan bieden, zegt Marco Drost, algemeen directeur van High Concept. Ayuto s online help is een effectieve tool om de eindgebruikers van onze SmartDocuments volledig en effectief te ondersteunen bij al hun vragen of problemen. Wij zien dit dan ook als een waardevolle aanvulling om het gebruiksgemak van onze drie softwarepakketten te vergroten. Ook verwachten wij met de ingebruikname van Ayuto s online help de belasting van onze telefonische helpdesk te verminderen.

Ayuto s propositie komt tegemoet aan behoefte in de markt

Wij zijn verheugd over de samenwerking met High Concept. Wij bieden hoogwaardige online help die wij maken met behulp van onze speciaal ontwikkelde tooling. Als gespecialiseerde toeleverancier kunnen wij High Concept de volledige ontwikkeling en het beheer van de online help voor hun SmartDocuments uit handen nemen, zegt Bart Struwe, algemeen directeur van Ayuto. Deze overeenkomst onderstreept dat onze propositie outsourcing van online gebruikersondersteuning tegemoet komt aan een behoefte in de markt.


- einde persbericht -

Over Ayuto

Ayuto is specialist in online help-oplossingen en gebruiksinstructies. Ayuto levert turn-key content en technologie waarmee bedrijven hun eindgebruikers optimaal kunnen ondersteunen. Ayuto staat bekend om haar nieuwe generatie help-oplossingen en streeft ernaar binnen Europa een leidende rol te spelen als partner van softwareproducenten, IT integrators, callcenters voor technische support en leveranciers van diensten via het internet. Ayuto s oplossingen zijn gebaseerd op diepe vakkennis, in-house expertise en revolutionaire tooling. Met deze tooling kan Ayuto op zeer gestructureerde wijze content produceren, rubriceren en in meerdere talen publiceren. Belangrijke onderdelen van Ayuto s werkwijze zijn gepatenteerd. Ayuto is in het jaar 2000 opgericht door een team van experts in software usability. De naam Ayuto, geïnspireerd door het Italiaanse aiuto en het Spaanse ayuda , duidt op de specialisatie in help-oplossingen. Ayuto werkt als full-service dienstverlener, op projectbasis met kwaliteitsgaranties tegen een vooraf vastgestelde prijs. Referenties van Ayuto zijn onder andere Kluwer, KPN Mobile, Microsoft, PinkRoccade en VTC-media. Meer informatie op: www.ayuto.com.

Over High Concept

High Concept is een softwareleverancier, gespecialiseerd in documentcreatie en het standaardiseren van documenten. High Concept is bedenker en ontwikkelaar van SmartDocuments". Dit is een platform om eenduidig documentbeheer te bewerkstelligen, met name op het gebied van huisstijl, kantoor - en procesautomatisering. Met SmartDocuments is het financieel aantrekkelijk om zowel organisatiebrede standaarddocumenten als standaarddocumenten die specifiek zijn voor één afdeling te automatiseren. Hierdoor worden administratieve taken vereenvoudigd, de werkdruk verlaagt en het werk plezieriger gemaakt. Klanten van High Concept zijn documentintensieve organisaties die hun documentverwerking willen professionaliseren en digitaliseren, zoals: Ministerie van OC&W, de Landelijke Raad voor de Kinderbescherming, 28 politie-organisaties, de Sociaal Economische Raad, ARAG Rechtsbijstand, de Provincie Overijssel en een groot aantal gemeenten, zoals Almelo, Hengelo, Den Bosch, Dordrecht, Maastricht, Nijmegen en Groningen. Na een succesvolle opbouw van haar business in Nederland biedt High Concept op korte termijn haar producten ook aan in o.a. Duitsland, Oostenrijk en Groot-Brittannië . Meer informatie op www.highconcept.nl.

Voor meer informatie (niet ter publicatie):

Ayuto

Daniel J. Venema (Communicatie Manager)

T: +31 (0)26 3397000

M: +31 (0)6 21805883

E: daniel.venema@ayuto.com

Meer persinformatie is te vinden op Ayuto s perszone: www.ayuto.com (klik op PERS ).

Deel: ' Ayuto en High Concept sluiten overeenkomst '
Lees ook