B.U.C.-bijeenkomst 'Europa staat op het kruispunt der wegen'


'Over de bestaanscrisis van Europa en oplossingen' door vml. premier Mark Eyskens van België

EINDHOVEN, 20111124 -- Op uitnodiging van de Vlaams-Nederlandse professor Anton van der Geld, rector van het internationale BeNeLux-Universitair Centrum, zal de gewezen premier van België Mark Eyskens morgenmiddag spreken over "Europa op het kruispunt der wegen" tijdens de academische bijeenkomst van het B.U.C. in het stadhuis van Eindhoven. Verschillende scenario's voor de oplossing van de crisis komen aan bod. Minister Mark Eyskens is sinds jaren ook hoofdhoogleraar bij het B.U.C. dat drie afdelingen heeft in België, Nederland en Luxemburg.

Als geen ander is de oud-premier en hoogleraar prof. Mark Eyskens in de economie op de hoogte van de ontwikkelingen op economisch, financieel en sociaal gebied in de Benelux en Europa.

 Het volgende feit is vermeldenswaardig. In februari 1996 heeft het B.U.C. een grootschalig symposium gehouden in De Nederlandsche Bank over de invoering van de euro. Daarbij heeft zijn hoofdhoogleraar prof. Mark Eyskens twee scenario's geschetst, de ene wanneer alles goed gaat en de norm van 3% niet overschreden wordt en het andere wanneer alles fout gaat en wat dan de gevolgen kunnen zijn. En dit laatste kunnen we horen en lezen bijna elke dag in de media!

Bij de bijeenkomst in het stadhuis zullen ondermeer aanwezig zijn de ambassadeur van België Z. Exc. F. Geerkens; de ambassadeur van Luxemburg Z. Exc. J-M. Hoscheit; de burgemeester van Eindhoven R. van Gijzel en vele andere autoriteiten uit Nederland en België.

Ook zullen tijdens deze bijeenkomst certificaten worden uitgereikt aan professionals van Politie en Justitie die onlangs de B.U.C.-leergang hebben gevolgd en studieprojecten hebben gerealiseerd, o.a. over Sociale Media, Over de Belgische zaak Ronald Janssen, over Illegaal vuurwerk, over Nummerplaatherkenning en over Kindermisbruik.

Voor contact email: info@benelux-universitair-centrum.org


Deel: ' B.U.C.-bijeenkomst 'Europa staat op het kruispunt der wegen' '
Lees ook