Gemeente Ede

nummer 54 / Ede, 4 maart 2003

B. & W. overleggen met migrantenorganisaties over mogelijke crisis in Irak

Het mogelijke uitbreken van een oorlog in Irak kan bij diverse bevolkingsgroepen in Ede leiden tot onrust om uiteenlopende redenen. Deze kunnen uiteenlopen tot angst voor familie, vrienden en kennissen tot (politieke) vereenzelviging met één van de partijen in het conflict. Het gemeentebestuur van Ede wil deze zorgen met de diverse groepen delen.

Het college van B. & W. is in gesprek met diverse organisaties van migranten (POEGE, Turkse Vereniging, Marokkaanse Vereniging, Irshad) en zoekt bovendien contact met vertegenwoordigers van in Ede woonachtige Irakezen.
Mocht een oorlog uitbreken, dan zal de gemeente een meldpunt inrichten waar een ieder terecht kan met zijn vragen en zorgen. Naast het bieden van een luisterend oor zal dit meldpunt vooral doorverwijzen naar instanties die hulp of informatie kunnen bieden. Het meldpunt is uitdrukkelijk niet bedoeld voor spoedeisende vragen om medische hulp, politie of brandweer, daarvoor is het algemene alarmnummer 112.

De gemeente en de migrantenorganisaties hebben afgesproken elkaar op de hoogte te houden bij het doen van uitlatingen over de crisis en Irak en de weerslag die deze crisis heeft in Ede.

Zoekwoorden:

Deel: ' B&W Ede overleggen met migrantenorganisaties over mogelijke crisis i.. '
Lees ook