Gemeente Hilversum

Subsidie voor Centrum Beeldende Kunst

Het nieuwe Centrum voor de Beeldende Kunst krijgt jaarlijks f 75.000,- subsidie. Dat hebben burgemeester en wethouders van Hilversum besloten. Het centrum wordt gevestigd in de ruimte aan de Langestraat, waarin voorheen Exopositie Exedra gevestigd was.

Het besluit vormt een eerste stap op weg naar een centrum voor beeldende kunst dat één van de actiepunten uit de gemeentelijke Nota Cultuurbeleid is. Op termijn kunnen ook andere instellingen op het gebied van de beeldende kunst hiervan deel uitmaken.

Kunstenaarsvereniging GSA zal het nieuwe centrum exploiteren. Of deze vereniging haar huidige ruimte in hetzelfde complex behoudt, is nog niet zeker.

GSA gaat niet alleen de eigen activiteiten in de andere accommodatie voortzetten, maar ook invulling geven aan de wens van de gemeente om kunstenaars gelegenheid te bieden hun werk te exposeren, de gemeentelijke kunstcollectie te tonen, enzovoort. GSA wordt in de nieuwe opzet beheerder en programmeur. De gemeenteraad zal zich nog over het b&w-voorstel buigen.

Deel: ' B&W Hilversum besluiten tot subsidie Centrum Beeldende Kunst '
Lees ook