BAAN COMPANY BIEDT MET BAAN CODA E-FINANCE TOEGANG TOT FINANCIËLE BEDRIJFSGEGEVENS VIA HET INTERNET; OPLOSSING BRENGT GEAVANCEERDE BOEKHOUDKUNDIGE FUNCTIES BINNEN HANDBEREIK VAN MOBIELE GEBRUIKERS

Nieuwe oplossing Baan CODA E-Finance maakt veilig gebruik van geavanceerde boekhoudkundige functies op palmtops en Internet-toepassingen mogelijk via nieuwe Internet-architectuur

Barneveld, Nederland en Herndon, Virginia - 16 december 1999 - Baan Company, aanbieder van ondernemingsbrede oplossingen, heeft vandaag de beschikbaarheid bekendgemaakt van Baan CODA E-Finance, een door het Internet ondersteunde financiële oplossing op basis van het best-in-class Baan CODA-Financials product. Baan CODA E-Finance voorziet in een Internet-architectuur waarmee op veilige wijze financiële informatie kan worden gedistribueerd en gedeeld binnen de gehele onderneming en waarmee toegang kan worden verkregen tot boekhoudkundige informatie via palmtops en Internet-toepassingen. Deze nieuwe oplossing vormt een aanvulling op andere Baan E-Business-producten, zoals Baan E-Sales, Baan E-Procurement en Baan E-Collaboration.

"Een belangrijk aspect van e-business is dat de kracht van het Internet ook wordt ingezet ten behoeve van financiële bedrijfsgegevens", aldus Steve Pugh, General Manager van Baan CODA. "Baan komt met een passend antwoord op de vraag naar een product dat geen investering in kostbare of bedrijfsspecifieke technologie vereist, maar optimaal gebruikmaakt van reeds gedane IT-investeringen. Daarbij hoeven geen concessies te worden gedaan aan de flexibiliteit en wordt er bovendien strategische waarde toegevoegd. Dankzij Baan CODA E-Finance zijn financiële bedrijfsgegevens niet alleen toegankelijk voor de gehele onderneming, maar ook voor klanten, partners en leveranciers."

Een van de unieke kenmerken van de nieuwe Baan CODA E-Finance oplossing is dat via handcomputers toegang kan worden verkregen tot complexe financiële informatie met behulp van een echte thin client. Zo kunnen bijvoorbeeld kenniswerkers taken uitvoeren zoals het inboeken van documenten, het opvragen van gegevens, het bekijken van balans- of grootboekgegevens, enz., als zij de beschikking hebben over een Windows CE-machine die toegang op afstand ondersteunt en draait onder Microsoft Pocket Internet Explorer versie 3 (standaard geïnstalleerd op alle nieuwe Windows CE-producten). De nieuwe E-Finance oplossing, gebaseerd op de beproefde, geavanceerde boekhoudoplossing die Baan CODA biedt ter ondersteuning van bedrijfsprocessen, maakt tevens rechtstreekse toegang tot dergelijke informatie mogelijk via het intranet van het bedrijf en leent zich ook uitstekend voor situaties waarin externe toegang op basis van een thin client is vereist.

Keith Bean, manager van de afdeling Systeembeheer bij Thomas Cook, een grote internationale reisorganisatie en aanbieder van financiële diensten en tevens gebruiker van Baan CODA-Financials: "Wij zijn uitermate geïnteresseerd in de mogelijkheden die Baan CODA E-Finance ons te bieden heeft. Dit product komt precies op tijd voor een van onze projecten. In zeer kort tijdsbestek moeten we vanuit Rome, Parijs en Helsinki functies gaan leveren voor het invoeren en opvragen van financiële gegevens op onze servers in het Verenigd Koninkrijk. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Baan CODA E-Finance kan bieden wat wij nodig hebben, met inbegrip van de zo belangrijke beveiliging."

Baan CODA E-Finance biedt de unieke combinatie van een kosteneffectief, gestroomlijnd webproduct en de binnen grote organisaties vereiste, geavanceerde boekhoudfunctionaliteit van Baan CODA-Financials. Tot de bedrijven die reeds hun vertrouwen stellen in Baan CODA-Financials behoren onder meer Booz Allen Hamilton, Cambridge Technology Partners, easyJet, Fritz, IKEA, Icelandair en Virgin.

"Met dit nieuwe product zet Baan CODA een belangrijke en spectaculaire stap in de wereld van financiële systeemsoftware", aldus Martin Butler, bestuursvoorzitter van The Butler Group, gespecialiseerd in brancheanalyses. "Het product is volledig geïntegreerd met en maakt optimaal gebruik van de architectuur van Baan CODA-Financials, waarbij de complete functionaliteit beschikbaar wordt gesteld via een thin client met een webbrowser. Baan heeft in een vroegtijdig stadium de mogelijkheden onderkend van een meer op de front-office gerichte benadering van de financiële administratie, waarbij met behulp van de modernste client-technologie essentiële financiële informatie ter beschikking wordt gesteld van een veel bredere groep mensen. Baan CODA E-Finance is veel meer dan een simpele uitbreiding van het basisproduct van Baan CODA." De oplossing Baan CODA E-Finance onderscheidt zich onder andere door:


· Beproefde, geavanceerde boekhoudfunctionaliteit van Baan CODA-Financials en Baan CODA-Enterprise van Baan Company, die bij meer dan 1700 organisaties in 45 landen over de gehele wereld in gebruik is.
· De thin-client-architectuur; hierdoor krijgt de gebruiker toegang tot gedetailleerde financiële informatie en zijn de investeringen in de bestaande IT-infrastructuur optimaal beschermd. Het gebruik van standaard Internet-browsers resulteert in lage implementatiekosten, een korter opleidingstraject en lagere onderhoudskosten. Veelgebruikte functies zoals het handmatig invoeren van documenten, het bekijken van transacties en het beheren van elementen kunnen op afstand worden uitgevoerd.
· Het geïntegreerde ontwerp; dit leidt tot lagere opleidings- en implementatiekosten, zelfs op wereldwijde basis. En doordat het product meerdere bedrijven, meerdere valuta's en meerdere talen ondersteunt, is het geschikt voor bedrijven van elke omvang.

Beschikbaarheid
Baan CODA E-Finance van Baan Company is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2000 leverbaar.

Baan Company

Baan Company heeft een hoofdkantoor in zowel Nederland (Barneveld) als de VS (Herndon, Virginia). Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website: www.baan.com.

Deel: ' Baan biedt met Coda e-finance toegang tot bedrijfsgegevens '
Lees ook